Harry Scholten gepresenteerd als wethouder

Vlnr: Gorenaar van Zwanenburg, Benteloër Meulenkamp en Hengeveldenaar Scholten

Harry Scholten (CDA), Pieter van Zwanenburg (CDA) en Wim Meulenkamp (VVD) zijn de komende vier jaar de nieuwe wethouders van de gemeente Hof van Twente. Tijdens de eerste vergadering van de nieuwe raad op dinsdag 13 mei werden de drie zoals verwacht gekozen. Unaniem was de stemming niet. Zo lieten de PvdA, D66 en GB weten dat hun voorkeur uitging naar Hannie Rohaan (GB), Fred Rijkens (PvdA) en Alice Olde Reuver (D66).

De onderlinge verhoudingen tussen de nieuwe coalitie (CDA en VVD) en de oppositie (PvdA, D66 en GB) werden de afgelopen dagen op scherp gezet door CDA voorman Eric Rikkert. Hij verweet de oppositie, en Fred Rijkens in het bijzonder, de coalitiepartijen structureel wegzetten als blunderpartijen. De oppositiepartijen lieten in een reactie weten dat er te veel op de man gespeeld wordt en dat hierdoor het politieke debat ernstig wordt aangetast. “Er wordt geen inhoudelijk debat meer gevoerd maar de agressieve benadering van personen voert nu de boventoon en doet de inhoud van het debat te kort. Wij als oppositiepartijen distantiëren ons van deze manier van communiceren.”

Rikkert bood op dinsdagavond zijn excuses aan voor zijn opmerkingen en gaf aan het te betreuren dat Rijkens zich persoonlijk voelde aangevallen. Wel liet de fractievoorzitter weten achter de inhoud van zijn verwijten te staan. Rikkert vindt dat het te kort door de bocht is om alle schuld van gemaakte fouten bij projecten als de asbestsanering in ’t Gijmink, neer te leggen bij de VVD en het CDA.