Hendry van Ittersum Ervencoach in Hof van Twente

Hendry van Ittersum is aangesteld als Ervencoach voor gemeente Hof van Twente. Als Ervencoach adviseert en ondersteunt hij erfeigenaren bij hun plannen voor het eigen erf. Dat geldt zowel voor woningen als bedrijven. Vorige week werd bekend dat de provincie heeft besloten dat alle gemeenten in Overijssel de mogelijkheid krijgen om een ervencoach aan te stellen. Aanleiding hiervoor was een succesvolle proef in Hof van Twente. Wethouder Wim Meulenkamp: “We kennen Hendry van Ittersum vanuit zijn betrokkenheid als vertrouwenspersoon namens Stimuland bij onze pilot Toekomstgerichte Erven. Daardoor kent hij onze gemeente al behoorlijk goed. Daarnaast is Hendry zeer goed bekend met de agrarische sector, waaraan wij veel waarde hechten. Hij spreekt de taal en weet wat er speelt op de erven en de gezinsbedrijven. We hebben er alle vertrouwen in dat hij onze erfeigenaren praktisch en slim kan adviseren en ondersteunen.”

Hendry van Ittersum is van 1999 t/m 2016 melkveehouder geweest in de polder Mastenbroek inclusief een theeschenkerij/vergaderlocatie. Daarnaast vervulde hij diverse bestuurlijke functies. “Al tijdens mijn studie bedrijfskunde en agribusiness aan de Hogere Landbouwschool in Dronten kwam ik tot het besef dat 70 melkkoeien en 30 hectare grond een mooie uitdaging is, maar dat de wereld groter is dan mijn bedrijf alleen. Eind 2016 heb ik mijn bedrijf verkocht. Voor de korte termijn een pijnlijke beslissing, maar voor de langere termijn wel beter.” Hendry heeft veel zin in zijn functie als Ervencoach: “Er spelen grote belangen. De sector met alle segmenten eromheen is voortdurend in beweging, zowel lokaal als landelijk. Dat vraagt om inlevingsvermogen in nieuw beleid en nieuwe denkwijzen, maar ook een gezonde kritische blik hierop. Met deze insteek en met mijn ervaring ben ik een goede gesprekspartner voor overheden, agrariërs/erfeigenaren en andere stakeholders in de agrarische sector.” Van Ittersum blijft naast zijn functie als Ervencoach ook werkzaam als projectmanager bij Stimuland. Stimuland is een onafhankelijke stichting die werkt aan een vitaal, toekomstbestendig platteland in Oost-Nederland. Ze vervult een brugfunctie tussen beleid en praktijk en brengt partijen bij elkaar.

Afspraak maken

Hebt u plannen met uw erf en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Hendry van Ittersum voor een vrijblijvend gesprek. U kunt hem bellen op 06-57059830.

(bron: www.hofvantwente.nl)