Hengevelds getinte sleuteloverdracht op het gemeentehuis

Vanochtend was op het gemeentehuis in Goor de sleuteloverdracht van de burgemeester aan de Hofprins, die dit jaar uit Bentelo kwam in de naam van Prins Robert. Goor, Hengevelde en Bentelo kwamen volgens traditie rond de klok van tien uur samen om speeches van de Prinsen en de Presidenten aan te horen. Onder hen waren onder meer President Jan Roelofsen van CV Sterzo, die dit jaar aan zijn tiende en laatste jaar bezig is als voorman van Sterzo. Ook was er een debutant in de naam van Frank de Wit, hij nam als President het stokje over van Harry Scholten, die ook aanwezig was en zich als wethouder toch wel thuis voelde in het huis van de Hof. Opvallend was dat alle Prinsen een Hengeveldse achtergrond hebben. Edwin is Hengeveldenaar, Mark was Hengeveldenaar en Robert is geboren in Hengevelde, hetgeen natuurlijk regelmatig ter sprake kwam.
Voordat de diverse carnavalswagens de Schoolfeestweide op konden rijden was er een ludiek boerenprotest (VIDEO). De Prinsen moesten onderhandelen met een boer om naar het gemeentehuis te mogen. Mark Escher was als enige van de Prinsen goed wakker en hij wist dit varkentje wel even te wassen. Hieronder vindt u nog meer diverse video's van de proclamaties en dansmarietjes die in grote getale aanwezig waren.
Vanavond gaat het Carnavalsfeest in de Hof van Twente verder met het feest in de Hengeveldse residentie (KLIK HIER) en het nieuw geintroduceerde Carnaval XL in Bentelo. Een grote feesttent tegenover Café Spoolder is vorige week al opgebouwd en van 21 tot 2 uur zijn Def Rhymz, Trafassi, Zany en Jody Bernal te gast bij dit nieuwe evenement. Of Erik Nagenborg net als vanochtend gaat optreden is niet bekend (VIDEO).
Hieronder de video's van de diverse proclamaties, klik HIER voor een fotoalbum.

Welkomstwoord President Tom Jannink van De Hagmöllnlummels, klik HIER.

Proclamatie Prins Mark van CV Sterzo, klik HIER.

Proclamatie Prins Edwin van CV De Höftemennekes, klik HIER.

Proclamatie Prins Robert van CV De Hagmöllnlummels, klik HIER.

Toespraak Burgemeester Nauta, klik HIER.