Hengeveldse gezinnen gezocht die afvalvrij willen leven

Al meer dan 100 gezinnen in Twente gaan vanaf 18 maart de uitdaging aan om 100 dagen, 100% (rest)afvalvrij te leven. Aanmelden kan nog steeds. De komende twee weken worden op verschillende plekken in Twente informatiebijeenkomsten gehouden voor zowel deelnemers als geïnteresseerden. Het project 100-100-100 wordt met enthousiasme ontvangen. In anderhalve week zijn al ruim 100 aanmeldingen voor de uitdaging binnengekomen. Nieuwe aanmeldingen komen nog steeds binnen en alle gezinnen die zich nu nog aanmelden mogen gewoon meedoen. Twente Milieu is blij met zoveel mensen, die bewust willen nadenken over het beter scheiden van afval. Inmiddels hebben alle afvalwethouders van de gemeenten Enschede, Oldenzaal, Hengelo. Almelo, Hof van Twente, Borne en Losser zich ook aangemeld.

De informatiebijeenkomsten vinden vroeg in de avond plaats (18.45 – 20.00 uur), zodat deelnemers de mogelijkheid hebben om met het hele gezin aanwezig te zijn. De bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentehuis. 8 maart staat Hof van Twente op de rol.

Kick off
De 100 dagen afvalvrij start op 18 maart met een feestelijk event op de Enschedese vestiging van Twente Milieu (Marssteden 37). Tijdens dit event is ook staatssecretaris Sharon Dijksma (uit Enschede) aanwezig om het startsein te geven. Bovendien is er een speciaal programma voor jong en oud. Deze kick off begint om 16.00 uur.

Aanmelden kan nog tot 17 maart
Wie de uitdaging wil aangaan om 100 dagen afvalvrij te leven kan zich tot 17 maart aanmelden via de website van Twente Milieu: www.twentemilieu.nl.