Hof Gezond: Geslaagde Kick-Off

Zaterdag 9 september heeft wethouder van sport en cultuur Harry Scholten samen met de fysiotherapiepraktijken uit Delden, Markelo, Hengevelde, Diepenheim en Goor en welzijnsorganisatie Salut tijdens Kleurrijk in de Hof het startschot gegeven van het project: “Hof Gezond op jouw manier”. De teller staat nu al op 30 inwoners die zich hebben aangemeld voor een gesprek. Voor inwoners van Hof van Twente is het een kans om inzicht te krijgen in hun gezondheid vanuit eigen motivatie en mogelijkheden. Hier ga je als inwoner vervolgens op jouw manier mee aan de slag. De actie loopt nog t/m eind oktober.

Pilotproject Positieve Gezondheid stimuleert een positieve verandering

Wethouder Harry Scholten “wij als gemeente juichen zo een unieke samenwerking van fysiotherapeuten toe. We onderkennen het belang om met elkaar te werken aan een gezond en gelukkig Hof van Twente. We hopen dat zoveel mogelijk inwoners zich melden voor een gesprek”.

De fysiotherapeuten zetten in op een goede samenwerking met onder andere huisartsen, diëtisten, praktijkondersteuners, sportverenigingen en behandelaren. “In plaats van de focus op zorg en ziekte, willen we veel meer preventief aan de voorkant investeren in gezondheid met focus op eigen regie. Daarom werken we gezamenlijk aan dit project”, aldus Henk Abels, coördinator preventieakkoord.

Aanmelden voor gesprek via www.hofgezond.nl

Wil je ook een gesprek over (jouw) gezondheid? Deelname is kosteloos en beperkt tot een maximum aantal deelnemers. De deelnemende fysiotherapiepraktijken zijn: EV Fysiotherapie en Fysiocentrum Kamminga uit Delden, Fysiotherapie & Fysiofitness Smit, Flex-S en Fysiotherapie De Oliphant uit Goor, WY Fysiotherapie en Fysiotherapie Markelo uit Markelo, Fysiotherapie Diepenheim en Fysiotherapie Noordman in Hengevelde. Meld je snel aan via www.hofgezond.nl.