Hof van Twentse Uitdaging stopt maar initiatieven blijven voortbestaan

"5 Jaar geleden startten we in Hof van Twente De Uitdaging. Een nieuw initiatief met als doel de samenleving te versterken, mensen bij elkaar te brengen en matches te maken. Door voor lokale bedrijven, stichtingen, verenigingen, overheid en scholen te bemiddelen in vraag en aanbod van Menskracht, Materialen en Middelen. Ook organiseerden we informatiebijeenkomsten en (jaarlijkse) evenementen zoals De Beursvloer en 8 Uur Overwerken voor het Goede Doel. Mede dankzij deze evenementen ontstonden er in de afgelopen jaren honderden matches tussen organisaties en het bedrijfsleven. En werden daar nieuwe contacten gelegd. Waaruit weer nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan. Naast het bemiddelen bij allerlei matches keken we in Hof van Twente ook naar maatschappelijke thema’s die om aandacht vroegen. Nu, 5 jaar later, denken we dat we voldoende ‘reuring’ hebben veroorzaakt en dat er mooie evenementen blijven voortbestaan. Voldoende reden om ons, als Hof van Twentse Uitdaging, per 1 januari 2020 terug te trekken. Wat laten we zoal na? Een overzicht:"

Kleurrijk in de Hof
De nieuwe inwoners in de Hof wilden heel graag kennismaken met de autochtone bevolking. In samenwerking met diverse organisaties ontstond toen het initiatief voor Kleurrijk in de Hof. Een evenement met verschillende activiteiten uit verschillende culturen waarbij er wordt gedanst, gegeten, gesport en, op een laagdrempelige manier, met elkaar kennis wordt gemaakt. Inmiddels vindt dit evenement jaarlijks in de zomer plaats.
 
Weekendschool
Uit cijfers van de gemeente bleek dat er ruim 400 kinderen van 0-18 jaar onder de armoedegrens leven. Voor ons aanleiding te kijken of we íets voor een aantal van deze kinderen konden betekenen. We wisten dat enkele andere Uitdagingen in Nederland het initiatief hadden genomen een Weekendschool te starten: Kinderen, die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, maken daar kennis met allerlei beroepen, bedrijven en instellingen. Al snel kwamen we in contact met Weekendschool Toppers op Zondag in Twente. Zij hebben ruim 10 jaar ervaring met het aanbieden van de Weekendschool in Twente. Wij legden vervolgens het contact met diverse ondernemers, organisaties en fondsen voor de financiële middelen. Het resultaat is dat op 3 november jl. een groep van 24 kinderen in Goor is gestart. Vanuit De Reggehof maken zij kennis met verschillende beroepsgroepen en bezoeken ze diverse bedrijven en organisaties. We hopen dat deze kinderen door de Weekendschool gemotiveerd en gestimuleerd worden om een bewuste keuze te maken voor een studie en/of beroep!
 
Beursvloer
Een match maken we samen! Vanuit deze gedachte organiseerden we de afgelopen 5 jaren een Beursvloer. Op een laagdrempelige manier ontmoetten vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar. Waarbij er contacten werden gelegd en matches werden gemaakt. Vele organisaties werden hier geholpen met spullen, advies en menskracht. Inmiddels is de Beursvloer bij velen een begrip in de Hof. De organisatie van De Beursvloer wordt dan ook voortgezet door Salut Welzijn. Zij informeren je voortaan over dit jaarlijkse evenement. Ook voor vragen hierover kun je bij hen terecht. Wil je niet door Salut op de hoogte gehouden worden over De Beursvloer? Stuur dan een mail naar vrijwilligerszaken@salut-welzijn.nl
 
Dank voor de fijne samenwerking!
Wij kijken met een heel tevreden gevoel terug op de afgelopen jaren. We hebben heel veel nieuwe mensen leren kennen. Samen hebben we ons met heel veel plezier ingezet in de Hof. We danken iedereen dan ook voor de fijne samenwerking en voor je deelname aan één van onze activiteiten! Het concept van De Uitdaging wordt, als onderdeel van de Nederlandse Uitdaging, in verschillende gemeenten in Nederland voortgezet.