Hofstreek FM gaat samenwerken met andere omroepen

Hofstreek Omroep gaat een nauw samenwerking aan met de lokale omroepen uit Rijssen/Holten (Radio 350) , Wierden (Regio FM) en Nijverdal (Hoi) en heeft daartoe dinsdagmiddag een overeenkomst ondertekend. De omroepen verzorgen samen een aaneengesloten gebied met bijna 150.000 inwoners. Door meer te gaan samenwerken, maar tegelijk hun autonomie te behouden, willen de omroepen hun lokale kracht vergroten waardoor ze hun kijkers en luisteraars nog beter kunnen bedienen. Lokale omroepen weten als geen ander wat er leeft in hun lokale gemeenschap en om die unieke kracht te versterken gaan we een samenwerking aan met omroepen die dezelfde ambities hebben.

Namens Hofstreek Omroep was voorzitter Erik van der Veer zeer betrokken is bij de opzet van het samenwerkingsverband dat gaat opereren onder de naam ‘Omroepen Twente West’.

Op het gebied van opleidingen en het delen van kennis, programma’s en faciliteiten zijn inmiddels plannen ontwikkeld en al de eerste stappen gezet. Er wordt ook gewerkt aan de opzet van we een gezamenlijke website in ontwikkeling en proberen we in zakelijk opzicht te gaan samenwerken.

Met deze samenwerking leveren de ‘Omroepen Twente West’ een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale omroep van de toekomst.