“Ik voel me zo verdomd alleen”

Wie kent het niet, dit lied van Ciske de Rat uit de gelijknamige musical. Velen zingen het woord voor woord mee. Helaas ondervinden ook velen in Hof van Twente, woord voor woord, hoe het voelt. Je bent bijvoorbeeld gestopt met werken, verliest je dagelijkse routine en daarmee ook je dagelijkse contacten. Je hebt een lichamelijke, psychische of psychiatrische beperking en komt niet zo makkelijk je huis uit. Of je kunt de ontwikkelingen van de computer niet meer bijbenen, waardoor je e-mails en betalingen maar laat voor wat ze zijn. En zo raak je langzaam meer en meer geïsoleerd.

De wens van Salut is om te zorgen voor iedereen in Hof van Twente die zich eenzaam voelt of geïsoleerd is geraakt. Het project Voor Elkaar is bedoeld voor inwoners van Hof van Twente met een individuele hulpvraag waarvoor Salut een vrijwilliger kan inschakelen. De vrijwilligers van Voor Elkaar houden degene gezelschap of ondersteunen bij activiteiten thuis of buitenshuis. Met het project Voor Elkaar wil Salut het welzijn van de inwoners van Hof van Twente bevorderen.

Heeft een inwoner een hulpvraag, dan kijkt Salut eerst of Salut die kan wegzetten bij organisaties zoals Humanitas Twente, Mediant of de Zonnebloem. Past de vraag niet bij een van deze organisaties? Dan bekijkt Salut of de vraag past bij het project Voor Elkaar. Passende vragen zijn bijvoorbeeld: samen met een vrijwilliger een stukje willen wandelen, activiteiten ondernemen of een spelletje doen. Maar misschien is er behoefte aan een luisterend oor. Dat kan ook. Verder gaat Salut samen bekijken of er mensen in het netwerk zijn die bij deze vraag kunnen helpen.

Ervaar jezelf of ken je mensen in je omgeving met eenzaamheid? Neem contact op met Salut 0547-260053 of mail info@salut-welzijn.nl