Informatiebijeenkomsten voor bewoners buitengebied

In oktober houdt gemeente Hof van Twente vier informatieavonden voor bewoners van het buitengebied. Tijdens deze avonden worden mensen geïnformeerd over welke mogelijkheden er zijn als zij aanpassingen willen aan hun erf, woning of bedrijfsgebouwen. Erfeigenaren en inwoners van het buitengebied kunnen kiezen uit vier avonden in Markelosebroek, Deldenerbroek, Markvelde en Bentelo.
Wethouder Wim Meulenkamp: “We merken geregeld dat mensen in het buitengebied terughoudend zijn om iets te doen aan hun erf, omdat ze denken dat het niet kan of mag. Als mensen dan met ons in gesprek zijn, zijn ze aangenaam verrast over wat de mogelijkheden zijn. Met deze avonden willen we mensen informeren en enthousiast maken om hun eigen erf aan te pakken. Zo zorgen we samen voor een aantrekkelijk en leefbaar buitengebied.”
De avonden beginnen met een korte presentatie van de (ruimtelijke) mogelijkheden, regelingen en subsidies. Daarna kunnen de aanwezigen terecht op een informatiemarkt. Onderwerpen die ter sprake komen zijn onder andere de Rood voor Rood-regeling, ander gebruik van voormalige agrarische bedrijfsgebouwen, uitbereiding van een woning of bijgebouw, asbest, duurzame energie en het veegplan. Mensen die al plannen hebben om te bouwen, slopen of renoveren, kunnen deze meenemen. Er is volop gelegenheid om ze te bespreken met medewerkers van de gemeente.
Veegplan
Vanwege het grote succes van het veegplan 2018 wordt er in 2019 een nieuw veegplan gemaakt. Bij een veegplan worden meerdere kleinschalige verzoeken voor herziening van bestemmingsplannen behandeld, letterlijk ‘bij elkaar geveegd’ dus. Op die manier kan de gemeente een initiatief veel efficiënter en dus goedkoper begeleiden. Door mee te doen aan het veegplan krijgt een aanvrager intensieve begeleiding van het initiatief. Bovendien bespaart het flink op de ambtelijke kosten. Opgeven voor het veegplan 2019 kan tot 16 november 2018.
Informatieavonden
Er zijn vier bijeenkomsten gepland met telkens dezelfde inhoud:
• Maandag 1 oktober: Brookschole, Larenseweg 44 in Markelo.
• Maandag 8 oktober: Buurtcentrum Esbrook, Schoolstraat 3a in Ambt Delden.
• Maandag 15 oktober: ‘t Lammershoes, Oude Deldensestraat 1a in Diepenheim.
• Dinsdag 16 oktober: De Pol, Burg. Buyvoetsplein 76, Bentelo.
Vanaf 19:45 uur staat de koffie klaar, om 20:00 uur begint het programma. Het officiële gedeelte duurt tot ongeveer 21:30 uur.