Inwoners Hof van Twente kunnen ook komende zes jaar naar Bruins & Kwast

Ook de komende zes jaar kunnen inwoners van Hof van Twente met al hun (grof) afval naar Milieupark Bruins & Kwast aan de Mossendamsdwarsweg in Goor. Na aanbesteding werd door Twente Milieu de opdracht gegund aan het servicegerichte Bruins & Kwast, behorend tot REMONDIS Nederland. Gistermiddag werd het contract getekend door Lisette Bosch, directeur Twente Milieu, en Gerard Kuipers, directeur Bruins & Kwast. Op deze zonnige middag werd de samenwerking voor de komende jaren verlengd. Kuipers: “Wij zijn trots dat we ook de komende jaren weer voor de inwoners van Hof van Twente klaar mogen staan. Wij zijn voor hen al 25 jaar de plek om naartoe te gaan met het (grof) afval en zijn blij dat dat ook de komende jaren zo blijft!”

Service staat hoog in het vaandel
Ook de komende jaren staat service hoog in het vaandel bij het milieupark. Zo zorgt het voor een snelle doorstroming door een duidelijke inrichting, bewegwijzeringen en hulp van de afvalcoaches. Bruins & Kwast heeft het milieupark zo ingericht dat bezoekers intuïtief snel de juiste route kunnen vinden. Gratis en betaalde afvalsoorten zijn bijvoorbeeld duidelijk van elkaar gescheiden. Bezoekers die toch aarzelen, worden direct opgemerkt door één van de vier afvalcoaches. Zij helpen de bezoekers graag verder. Voor afval dat in grote hoeveelheden wordt aangeleverd, zoals groenafval en hout, is extra ruimte gemaakt. Op deze manier kunnen meerdere bezoekers hier tegelijk terecht. Wethouder Harry Scholten: “Het is belangrijk dat onze inwoners snel en gemakkelijk hun afval kwijt kunnen. Daarom ben ik bijzonder blij dat Bruins & Kwast de komende jaren inzet op het verder verhogen van het serviceniveau.”

Minimaal transport van afval
Ongeveer de helft van het afval verwerkt Bruins & Kwast op hun eigen terrein dat naast het milieupark is gelegen. Op deze manier is er minimaal transport nodig. Dit zorgt voor een minimale uitstoot van CO2. Bosch: “Door transporten van de zeven afvalbrengpunten die wij beheren en exploiteren, kunnen we efficiënt en doelmatig de gescheiden afvalstromen naar de verschillende verwerkers brengen. Zo rijden we vaak met aanhangers, waardoor we 80 kuub tegelijk kunnen wegbrengen. Met Bruins & Kwast hebben we hier ook regelmatig afstemming over.” 

Bruins & Kwast zet de komende jaren daarnaast verder in op duurzaamheid door het extra scheiden van afvalstromen, voorlichting te geven over circulariteit en de inzet van afvalcoaches. “Samen met de inwoners, de Gemeente Hof van Twente en Twente Milieu gaan we hiermee werken aan de ambitie van een ‘afvalloos Twente’ en geven we de Circulaire Economie verder vorm”, aldus Kuipers.