Isolatie- en bespaaractie van gemeente Hof van Twente

In deze tijd van het jaar is het snel koud in huis. Om warm te blijven, isoleren veel mensen hun woning. Maar dat is niet goedkoop. Daarom start de gemeente Hof van Twente met een isolatie- en bespaaractie. In de eerste week van januari ontvangt u een brief op de deurmat als u eigenaar bent van een grondgebonden koopwoning en in 2023 een voorschot energietoeslag heeft ontvangen óf als uw woning energielabel D of lager heeft.

Warmte vasthouden en energie besparen

De gemeente Hof van Twente wil dat bewoners met lagere inkomens, die in een woning met een lager energielabel (D of lager) wonen, de warmte in huis kunnen behouden én kunnen besparen op hun energierekening. Edwin Scheperman, wethouder duurzaamheid, zegt hierover: “Met deze isolatie- en bespaaractie bieden wij extra ondersteuning. Als woningeigenaar kiest u zelf met welke isolatiemaatregel u uw woning warm wilt houden, en als huurder kiest u welk energiezuinig witgoedapparaat u aanschaft.” De gemeente voert deze actie uit met middelen van de Rijksoverheid.

Isolatieactie

Bent u eigenaar van een grondgebonden koopwoning en heeft u in 2023 een voorschot energietoeslag ontvangen óf heeft uw woning energielabel D of lager? Dan heeft de gemeente Hof van Twente een isolatieactie voor u. Hiermee kunt u de vloer, de bodem, het dak of de ramen in uw huis laten isoleren door gecertificeerde bedrijven. De gemeente organiseert deze actie in samenwerking met Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.

Bespaaractie

Bewoners van huurwoningen die een voorschot energietoeslag hebben ontvangen, kunnen hun oude witgoedapparaten van minimaal acht jaar oud, zoals koelkasten, vriezers en wasmachines, omruilen voor nieuwe, energiezuinige witgoedapparaten. Dit is mogelijk met de kadokaart die u ontvangt van de gemeente. De gemeente organiseert deze actie in samenwerking met het regionaal energieloket.

Toestemming voor deelname aan de acties

Als u in 2023 een voorschot energietoeslag heeft ontvangen, kunt u meedoen aan de actie. Om deel te kunnen nemen, hebben we uw persoonlijke toestemming nodig om uw gegevens te verwerken. In verband met de privacywet mag de gemeente uw gegevens niet zomaar uitwisselen. U ontvangt een brief op de deurmat waarmee u toestemming geeft. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor de genoemde acties in dit bericht.

Valt u niet binnen de regeling?

Als u niet binnen de regeling valt maar toch wilt isoleren, kunt u gratis advies aanvragen over het isoleren van uw woning op de website van Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente.

Meer informatie?

Meer informatie over deze acties kunt u vinden op de websitepagina van de gemeente.