Kinderopvang Hof van Twente in de ban van de Nationale Voorleesdagen 2020

De Nationale Voorleesdagen 2020 zijn van 22 januari t/m 1 februari. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers. ‘Moppereend’ is gekozen tot prentenboek van het jaar en deze zal dus, vanaf de 22e, volop worden voorgelezen bij Kinderopvang Hof van Twente, zo ook in Hengevelde bij kinderdagverblijf Bommel de Beer.

Wat doen we bij Kinderopvang Hof van Twente

Om te beginnen staat alles in het teken van (voor) lezen deze week. We gaan natuurlijk lekker veel voorlezen, maar ook de Moppereend naspelen, naar de bieb, zingen en dansen op het Moppereend lied en we knutselen flip flop voeten en donderwolkjes. Bij de Nationale Voorleesdagen hoort natuurlijk het Nationale Voorleesontbijt. We gaan met z’n allen, soms zelfs in pyjama, heerlijk genieten van een lekker en gezond ontbijt op onze kindcentra. Tijdens deze heerlijke ontbijtjes komen vaders, moeders, opa’s en oma’s, maar ook de lokale ‘helden’ van bakker tot brandweerman en kinderen uit groep 8 voorlezen uit ‘De Moppereend’.

Mocht jouw kind ook dol zijn op voorlezen, dan staan er leuke voorleestips onder ‘Nieuws’ op kinderopvanghofvantwente.nl.

Kinderopvang HvT biedt kinderdagopvang, peutergroepen en buitenschoolse opvang op 10 kindcentra in Hof van Twente. Meer informatie over Kinderopvang Hof van Twente is te vinden op kinderopvanghofvantwente.nl.