Komend weekend in Markvelde: Het Dansclub Hand in ‘n Tuk Fest

Na de uiterst succesvolle eerste editie van vorig jaar vindt op 11 en 12 oktober de tweede editie van het Dansclub Hand in ’n Tuk Fest plaats. Speciaal voor het Hand in ’n Tuk Fest wordt het sportveld tegenover de school in Markvelde omgetoverd tot een gezellig festivalterrein. DJ Rob Toonen en schlagerzanger Wilfried Wildschwein zijn de headliners op zaterdagavond.

Vrijdagavond staat Take Some op het programma. Deze band uit Haarlo stond vorig jaar ook op de eerste editie van het Hand in ’n Tuk Fest en sindsdien is hun ster rijzende. De band heeft dit jaar al menig zomerfeest aangedaan, en dan mag het Hand in ’n Tuk Fest natuurlijk niet ontbreken. Rob Toonen is de hoofdact voor zaterdagavond. Van Mallorca tot FC Twente, overal waar hij komt zet hij de zaal op z’n kop. Daarnaast komt feestzanger Wilfried Wildschwein uit Haaksbergen langs om een aantal nummers te zingen.

Roel Hietbrink van de organisatie: “Omdat er in het najaar weinig te doen is in de regio besloten we vorig jaar om ons eigen festival te gaan organiseren. Dat was zo succesvol dat we eigenlijk niet na hoefden te denken over een vervolg. Van Weerselo tot Vragender, overal kwamen auto’s en bussen vol bezoekers vandaan. Dat smaakte naar meer!”

Voor de tweede editie laat de organiserende vriendengroep er geen gras over groeien. Spandoeken, stickers, beschilderde caravans en auto’s: niets is te gek. Het festivalterrein is geheel vernieuwd, om zo nog meer sfeer te creëren. De feesttent staat op het sportveld, schuin tegenover het schoolgebouw in Markvelde. Op vrijdagavond is er gratis entree, op zaterdagavond bedraagt deze €10,- inclusief twee munten.

Over Dansclub Hand in ‘n Tuk Fest

Een oergezellig tentfeest zoals je dat in Twente verwacht, dat is het Dansclub Hand in ’n Tuk Fest in Markvelde! De eerste editie werd begin 2018 uitgedacht op een bierviltje en was direct een daverend succes. Op 11 en 12 oktober 2019 is het festival terug, en hoe!

Voor meer informatie: www.handintuk.nl