Komende periode diverse militaire oefeningen

In en nabij de gemeente Hof van Twente wordt van 13 t/m 23 september 2021 3 keer geoefend door de Koninklijke Landmacht van defensie. De oefeningen met maximaal 80 bewapende militairen per oefening speelt zich af in o.a. Gelderland en Overijssel met een aantal wielvoertuigen waaronder Amarok en vrachtwagens.

Van 18 t/m 22 oktober 2021 betreft het een oefening waarbij helikoperbemanningen worden getraind. Deze spelen zich af in de Veiligheidsregio’s IJsselland, Twente en Noordoost-Gelderland.

De Koninklijke Landmacht maakt deel uit van de groep van vitale organisaties en functies om Nederland te laten blijven functioneren. De Landmacht moet daarom al die tijd gereed zijn om een noodzakelijke bijdrage aan de samenleving te blijven leveren, en ook om de voorbereidingen van diverse missies te garanderen. Tegelijkertijd moet de Landmacht verdere piekbesmetting van COVID-19 binnen de Landmacht voorkomen. De richtlijnen van de Rijksoverheid moeten daarom ook zo veel als mogelijk gevolgd worden. Zodoende weten uw inwoners waarom de militairen doorgaan met oefenen.

Schaderegeling

Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: Eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan: Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims Postbus 90004 3509 AA Utrecht Telefoon 030 – 2180420 Jdvclaims@mindef.nl max