Linde Tijhof uit Hengevelde speelt mee in groots theaterspektakel

Zeven theatervoorstellingen, honderden amateurs uit de regio, tientallen professionals, 3.600 bezoekers begroot. De Vriezenveense Harmonie laat geen gras groeien over het feit dat ze vorig aar 100 jaar bestond. De vereniging viert dit bijzondere jubileum met een zelf ontwikkeld en georganiseerd theaterspektakel dat in september zeven keer in Vriezenveen te zien is. Vrijdag 10 september is de première.

Linde Tijhof (13) uit Hengevelde is een van de regionale talenten die een rol wist te bemachtigen in deze grootse productie.
Meer dan 200 muzikanten, acteurs, figuranten en kinderen staan deze en volgende week op het podium in Vriezenveen, waaronder het jonge talent Linde Tijhof uit Hengevelde. Ze is pas 13 jaar, maar speelde al mee in meerdere theaterproducties. En in september in ‘Harmonie!’. Een theaterstuk waaraan bij Linde een stukje geschiedenis voorafgaat.
“Ik ben bij ‘Harmonie!’ terechtgekomen, omdat mijn opa bij de Vriezenveense Harmonie zit, net als mijn overgroot opa zat. Beiden waren overigens 50 jaar lid van de Vriezenveense Harmonie. Mijn overgroot opa was zelfs een van de oprichters. Toen ik die oproep zag waarin de Vriezenveen Harmonie zocht naar castleden voor ‘Harmonie!’, twijfelde ik geen moment. Ik deed auditie en nu sta ik hier”, vertelt de enthousiaste Linde. “Ik heb al wat ervaring met musicals en ik dacht ‘Harmonie!’ is weer een hele mooie ervaring om aan mee te doen. Ook al kom ik niet uit Vriezenveen, ik vind het erg leuk en zo leer ik weer heel veel andere mensen kennen.” Linde speelt de rol van Sanne in ‘Harmonie!’.

Het theaterspektakel speelt zich in verschillende periodes af door de eeuw heen. “Ik speel in de toekomstige tijd van corona. In mijn scène speel ik hoe het in coronatijd gaat.” Linde vervolgt: “Ik vind het superleuk om mee te spelen en het gaat hartstikke goed. Ineke de Geus (regisseur/producent) helpt ons super goed en met het hele team is het heel gezellig. Ik weet zeker dat we iets moois gaan neerzetten.” ‘Harmonie!’ vertelt in muziek en theater de geschiedenis van honderd jaar Vriezenveen in een door Romeo en Julia-geïnspireerd liefdesverhaal. De twee voetbalclubs DOS en DETO vormen de metafoor voor het gepolariseerde dorp waarin de Vriezenveense Harmonie altijd een verbindende rol had. Een Vriezenveens verhaal met universele thema’s. Dat maakt ‘Harmonie!’ voor iedereen toegankelijk. “Ik kan niet wachten totdat het zover is. Ik heb er heel veel zin in. Voor de mensen uit Hengevelde en omstreken zou ik zeggen; bestel kaarten, want het is gewoon echt een hele mooie voorstelling”, vult Linde aan.

Kaarten bestellen kan op: www.harmoniespektakel.nl