Maak je straat groen tijdens Burendag 2019

Samen geld aanvragen om je buurt in de Hof van Twente te vergroenen? Op 25 juli 2019 organiseert de Groene Loper Hof van Twente in samenwerking met Steenbreek Hof van Twente, een inloopavond om je te helpen bij het aanvragen van een subsidie via het Oranjefonds voor een Groene Burendag op 28 september 2019 . Tussen 19.00 uur en 21.00 uur kan je aanschuiven aan de lange tafel in de hal van het gemeentehuis en we helpen je bij de aanvraag om je buurt groener te maken.
Kom samen met 4 buren, je buurtvereniging, afvaardiging van buurttuinen of een ander maatschappelijk initiatief en wij helpen je op 25 juli tussen 19.00 uur en 21.00 uur met het invullen van jullie groene burendag aanvraag bij Het Oranje Fonds. De financiën kunnen ingezet worden om tijdens Burendag op 28 september 2019 de buurt/omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan struiken, planten, bloemzaden, bloembollen, een insectenhotel of fruitbomen.

Kom naar de inloopavond op 28 juli a.s. in het gemeentehuis. Onder het genot van een kopje koffie of thee helpt Groene Loper Hof van Twente je bij het invullen van de benodigde formulieren. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom. Wil je meer informatie? Neem direct contact op met: alexandra@steenbreek.nl. Graag aanmelden voor 25 juli. Vrij inlopen en wachten op je beurt mag natuurlijk ook. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2019 vieren we Burendag op 28 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, samen sporten, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. De Groene Loper Hof van Twente wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag 2019 de straat of buurt te vergroenen.