Mantelzorgers zijn onzichtbare helden!

Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom zetten we op de Dag van de mantelzorg, 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden.

Overal in het land vind je onzichtbare helden, jong en oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad, er zijn er bijna 5 miljoen. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

Daarom zetten we de mantelzorgers in de schijnwerpers. Dit kan fel, om het hele land te laten zien hoe enorm belangrijk mantelzorgers zijn. Of klein. Met een gebaar, een compliment of samen genieten van de zon of een filmpje. In Hof van Twente waarderen we onze mantelzorgers door ze een bon op te sturen. Hiermee kunnen ze een bos bloemen bij de bloemist ophalen.

Esther uit Goor heeft van Rita Schreijer van Salut een eerste boeket ontvangen. Esther is mantelzorger van haar dochter en vindt het goed dat er aandacht is voor mantelzorg. “Veel mensen denken bij mantelzorg vaak onterecht alleen aan ouderen.” Mantelzorg komt op je pad en dat geldt voor jong en oud.

Ben jij mantelzorger of ken je iemand die zorgt voor een ander. Registreren bij Salut kan door bellen 0547-260053, mailen info@salut-welzijn.nl of te appen 06-20894999. Het is kosteloos en zorgt dat je op de hoogte bent van ons aanbod voor mantelzorgers.