Mariëlle Nijhuis op kieslijst In Beweging: “Verbinding onderling en tussen mens en natuur!”

De kandidaten namens In Beweging voor op het stembiljet voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart, ofwel de kieslijst, zijn bekend! In de ledenvergadering van 3 januari hebben de leden hierover kunnen stemmen. In Beweging presenteert met trots een team van 14 kandidaten. Onder hen is ook een Hengeveldse in de naam van Mariëlle Nijhuis. Zij introduceert zich: “Ik ben geboren in Nijverdal en woon sinds mijn huwelijk met Harold in Hengevelde. We hebben 2 volwassen kinderen. Ik ben imker en bijna dagelijks in de tuin te vinden. Volgens mij heeft de wereld meer natuur en (vrije) dieren nodig want dat geeft ons binding met elkaar, onze dieren en heel simpel, onze aarde. Geoff Lawton zei: ‘We kunnen echt alle problemen van de wereld oplossen, zelfs de schijnbaar onmogelijke, in een tuin.’ Ik kan dit beamen. Vind het ook eens in jouw tuin! In Beweging geeft ruimte aan die verbinding tussen mensen onderling en tussen mens en natuur!”

Lijsttrekker Marianne Hutten uit Ambt Delden was al eerder door de leden gekozen. Daar komt nu een team van 13 mensen bij die op de kieslijst staan. De tweede plek is voor Frank Stevens, mede-oprichter van In Beweging en voormalig raadslid namens de SP. Hij gaat voor politiek op inhoud. De derde plek is voor Mathijs Gelen. Hij staat voor nieuwe geluiden, nieuwe gezichten en nieuwe politiek. Hij wil als 26-jarige de raad in om jongeren een duidelijkere stem te geven. Mathijs Gelen is mede-oprichter van de jongerenraad in Hof van Twente. Op de vierde plek staat William Sanchez, huidig fractievoorzitter van GroenLinks. Hij wil systemen veranderen en daarvoor moet je naar zijn mening mensen in beweging brengen. William Sanchez wil daarvoor zijn kennis, ervaring, idealen en vooral drive inzetten. Op plek vijf staat Gerard Willems. Met een bak aan politieke ervaring is hij een steunpilaar voor In Beweging. Gerard Willems vindt het vooral belangrijk dat alle inwoners in de Hof mee kunnen doen, op elk gebied. Daar zet hij zich met name voor in, daar komt hij voor in beweging!

De gehele kieslijst bestaat uit de volgende kandidaten: 1. Marianne Hutten (Ambt Delden) 2. Frank Stevens (Goor) 3. Mathijs Gelen (Goor) 4. William Sanchez (Delden) 5. Gerard Willems (Goor) 6. Marije Averdijk-Varenbrink (Delden) 7. Jarik Bijlsma (Goor) 8. Annemarie Denneboom (Goor) 9. Linda Kelderman (Goor) 10. Mariëlle Nijhuis (Hengevelde) 11. Mignon Sanchez-Gerritsjans (Delden) 12. Leo Mees ten Oever (Markelo) 13. Caroline van Leeuwen (Goor) 14. Henry Betting (Diepenheim).

Lees hieronder verder:

Geen lijstduwers In Beweging kiest er bewust voor om geen lijstduwers op de kieslijst te zetten. Alle mensen op de kieslijst zullen hun verantwoordelijkheid nemen om in de gemeenteraad te gaan als ze met voorkeursstemmen gekozen worden. In Beweging ziet lijstduwers meer als ambassadeurs en vindt daarom ook dat je deze mensen als ambassadeur moet inzetten en niet een plek op de lijst moet geven.

Ervaring en belofte Bij het advies van de kiescommissie is in mindere mate gekeken naar afwisseling woonplaats en afwisseling man/vrouw. In veel sterkere mate is gekeken naar afwisseling ervaring-belofte en de drive voor een andere, frisse politiek. Lijsttrekker Marianne Hutten licht toe: “Ik ben ongelooflijk trots op deze lijst, wat een team om de verkiezingen mee in te gaan! Geen mensen die aan de zijlijn staan om te klagen over de politiek, maar mensen die bereid zijn om zich in te zetten voor verbindende politiek. Daar heb je zelf invloed op! Ik zou zeggen: een beter milieu, maar ook een andere politiek begint bij jezelf. En je zult merken – dat merk ik tenminste wel met dit team en de leden van In Beweging – het kost tijd en energie, maar het levert nog veel meer energie op!” Op de site www.politiekinbeweging.nl is meer informatie te vinden. Daar stelt elke kandidaat zich voor. In Beweging heeft momenteel 33 leden.