Mex ten Thije maakt mooiste ontwerp in ‘warme truienwedstrijd’

Op vrijdagochtend 2 februari mocht Mex ten Thije zijn eigen ontworpen warme trui in ontvangst nemen. De jonge Hengeveldenaar was één van de twee winnaars van de ontwerpwedstrijd die is georganiseerd door HofPower samen met gemeente Hof van Twente. In november 2023 gingen basisschoolleerlingen in Hof van Twente aan de slag met deze ontwerpwedstrijd. Wethouder Hannie Rohaan was aanwezig om de truien persoonlijk uit te reiken.

Grootse klimaatactie van Nederland: de Warme Truiendag

Dit jaar was de 9e editie van de warme truienwedstrijd. Als we de verwarming één graad lager zetten, besparen we al gauw 5% energie. De Warme Truiendag symboliseert deze beweging. Wethouder Hannie Rohaan vindt het wederom een geslaagde actie: “Kinderen zijn zich heel bewust van de impact die hun handelingen hebben op het milieu en kunnen snel de knop omzetten als het gaat om het besparen van energie. Ze begrijpen dat kleine aanpassingen helpen om energie te besparen, zoals het aantrekken van een warmere trui of het dragen van extra dikke sokken. Hier kunnen volwassenen nog een voorbeeld aan nemen.”

Winnaars blij verrast

Voor Mex (en Finn uit Delden) was het een speciale ochtend. Ze wisten nog van niks toen ze vrijdagochtend naar school gingen. HofPower heeft samen met wethouder Rohaan Finn en Mex verrast in hun klas. Zij wonnen de trui met hun eigen ontwerp niet alleen voor zichzelf, maar voor de hele klas. Alle leerlingen namen de trui met veel enthousiasme in ontvangst.

Dit jaar was er een nieuw element. Niet alleen basisschoolleerlingen, maar alle inwoners uit Hof van Twente konden in november 2023 hun ontwerp inleveren. In deze categorie van de Warme Truienwedstrijd voor inwoners, heeft Johanna Nijenhuis gewonnen. Johanna heeft vrijdag 2 februari haar trui in ontvangst mogen nemen.

Benieuwd naar alle ontwerpen? Deze hangen tot en met 17 februari in de hal van het gemeentehuis.

De klas van Mex is trots!
Ook papa Wilbert is verzekerd van een warme winter