‘Monsterzege Annie Schreijer in Hof van Twente’

Een steekproef van de website Geenstijl.nl voorspelt een enorme overwinning voor het CDA in de Hof van Twente bij de Europese verkiezingen van 22 mei. In de peiling zou maar liefst 42.6 procent van de stemmen richting de Christen-democraten zijn gegaan. De steekproef werd gehouden onder 1014 stemmers. Vooral de campagne die de afgelopen weken gevoerd is door Annie Schreijer-Pierik uit Hengevelde, nummer 25 op de lijst van het CDA, lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. Vorige week bleek al uit een stemgedragonderzoek van Een Vandaag dat de politica razend populair was onder de CDA stemmers.

De steekproef van Geenstijl.nl laat verder zien dat de VVD met 11.1 procent van de stemmen de tweede partij is. D66 komt op 3 met 9.4 procent en de PVV met 8.6 procent staat vierde in de steekproef. De overige partijen die zijn meegenomen, PvdA en SP, krijgen volgens de website respectievelijk 8.5 procent en 8.3 procent van de stemmen.

De definitieve uitslag zal pas op maandagochtend 26 mei bekend zijn.

Update: Uit reacties die wij binnenkrijgen, blijkt dat de steekproef van Geenstijl.nl mogelijk alleen in Delden is gehouden. Waarschijnlijk zijn de uitslagen van twee stembureau’s in de gemeente meegenomen in de steekproef. Hiervan zou het bureau bij het St. Elisabeth er een zijn.

(bron: www.nieuwsuitdelden.nl)