Mooi programma Wendezoeledagen 8 t/m 13 september

De vrijwilligers zetten zich in de tweede week van september weer volop in om de jaarlijkse Wendezoeledagen tot een succes te maken. Het erf is prachtig versierd met bloemstukken van boerenbloemen en dahlia’s van eigen grond. En er worden veel demonstraties gegeven. Elke dag is er iets anders te ontdekken en te beleven, demonstraties bekijken of zelf iets doen. Natuurlijk zijn de museum exposities te bewonderen en is de tuin ook in de nazomer nog steeds prachtig. In het “spieker” zijn allerhande eigengemaakte producten te koop zoals jam, honing, rieten manden etc.

In het weekend van 12 en 13 september is de museumboerderij ook deelnemer van de Open Monumentendagen. Die staan dit jaar in het teken van weven. Ook de oven in het “kokhok” is zaterdags in gebruik; bakker Ter Avest uit Delden komt op het erf brood bakken op traditionele wijze. Zondags wordt er naast de demonstraties weven en spinnen, ook gedemonstreerd hoe vroeger een knipmuts werd opgemaakt. Een prachtig schouwspel met dames in klederdracht!

Volledig programma:

Dinsdag 8 september : Manden maken, touw draaien, wassen zoals vroeger
Woensdag 9 september : Huisvlijt zoals stoppen, naaien, spinnen en zandstrooien
Donderdag 10 september : Vlas bewerkingen en linnen rollen
Vrijdag 11 september : Jam maken, kantklossen en stoelen matten
Zaterdag 12 september : Weven met o.a. kettingboom scheren, knipmutsen
                                           opmaken. Broodbakken in het kokhok op traditionele wijze
Zondag 13 september : Spinnen, knipmutsen opmaken, weven en zandstrooien

Kijk voor meer info op website www.wendezoele.nl te vinden.

Er is voldoende parkeergelegenheid en het erf is rolstoelvriendelijk ingericht. De Wendezoeledagen starten om ’s middags 13.30 uur en worden afgesloten om 17.00 uur. Entree volwassenen € 3,00 en kinderen tot 12 jaar € 1,00. De allerkleinsten tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Over Museumboerderij Wendezoele

Museumboerderij Wendezoele geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Er zijn naast de traditionele gebouwen op het erf met daarin wisselende exposities, een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin, gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij.