Noodfonds energienota Hof van Twente biedt hulp

Veel mensen waarvan een vast energie contract eindigt of een variabel contract hebben krijgen te maken met een fikse stijging van de energie nota.
Bij sommige mensen is dit bijna 3 x zo hoog is geworden, veel mensen kunnen dit niet zelf opvangen en daarom bied het fonds van Doors Wide Open al sinds het begin van dit jaar financiële en begeleidende hulp aan in crisis situaties.
De gemeente en overheid zijn ook met een tegemoetkoming gekomen voor de allerlaagste inkomens met name bijstand en uitkering gerechtigden en mensen met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum ontvingen al 800 euro en hebben nu een toezegging van het kabinet van nog eens 500 euro. De pijn is dus daar dus wat verzacht.
Veel mensen die net boven de inkomens grens zitten maar ook een laag inkomen de zogenoemde midden inkomens komen nu juist steeds meer in de problemen. Samen met de sterke inflatie op alle andere producten komen zij nu ook maandelijks te kort met ernstige gevolgen. Voor deze groep vaak hardwerkende burgers is dit fonds nu ook aanspreekbaar voor met name de ernstige situaties die in de problemen komen, het is een klein fonds en er wordt geholpen zolang er gelden beschikbaar zijn en is alleen actief in de Hof van Twente  Samen kijken we naar de mogelijkheden en oplossingen die voorhanden liggen.
Het fonds helpt tot max. 50 procent van de verhoging van de energiekosten. Ook wordt gekeken naar energiebesparende middelen en andere beschikbare hulp vanuit Stichting Doors Wide Open.
Zit u in ernstige problemen door de enorme stijging van de energie dan kunt  mailen voor een vrijblijvende afspraak.
+31 6 20539460
Wilt u ook helpen dan kunt u doneren op het speciale rekening nummer : NL48INGB0009089996 t.n.v. Stichting Doors Wide Open.