Ondernemers Hof van Twente: ‘Voorbij met de bescheidenheid in gemeente’

Met ruim 150 ondernemers was het gisteravond ‘volle bak’ in de theaterzaal van Herberg de Pol in Diepenheim. Presentator Martin Steenbeeke daagde daar een panel uit, met deelnemers als burgemeester Hof van Twente Ellen Nauta, rentmeester van Landgoed Twickel Albert Schimmelpenninck en directeur OAD Frans Schuitemaker. Centraal thema van de avond was: ‘hoe zit ’t met het vestigingsklimaat in Hof van Twente. De interactie met mensen uit de zaal kwam goed op gang. Conclusies: “Het moet maar eens voorbij zijn met onze bescheidenheid. We moeten Hof van Twente veel meer promoten. Laten zien wat we hier doen en wat we in Hof van Twente samen bereiken. Ook moet de gemeente lef hebben en duidelijke keuzes maken waarmee ze zich profileert. Dat trekt nieuwe ondernemers aan maar ook toeristen en bezoekers.”

Zuiver
Een speerpunt om beter uit te dragen vormt Zuiver Hof van Twente, het coöperatieve energiebedrijf waarin gemeente, ondernemers en inwoners samenwerken om in 2035 volledig energie neutraal te zijn. Wethouder Wim Meulenkamp vertelde over de voortgang en beantwoorde vragen uit de zaal. Ook het nieuwe nummer van ondernemersmagazine HofZakelijk werd gisteravond gelanceerd. Dit 40 pagina’s tellend tabloid met verhalen over de vele ondernemers in Hof van Twente, wordt volgende week huis-aan-huis verspreid.

HofConnect
De avond in Diepenheim werd georganiseerd door HofConnect. Dit is een groep ondernemers met leden uit alle kernen in de gemeente Hof van Twente, die één keer per jaar een inspirerende avond organiseren. Voorzitter Ernest Nijkamp geeft aan dat zij ernaar streven om ondernemers in Hof van Twente, met elkaar in contact te brengen en om kennis en ervaring uit te wisselen ter bevordering van het economisch klimaat in de Hof.

(bron: www.nieuwsuitdelden.nl)