Onkruidbestrijding Hof van Twente: ”De afspraken met de gemeente zijn niet goed: of Twente Milieu doet zijn werk slecht

 (Raymond Wegdam) Bij de redactie van Wegdamnieuws regende het klachten in de afgelopen week over de onkruidbestrijding is de Hof van Twente. Er kwamen signalen uit Goor, Delden Diepeneheim en Bentelo dat ‘het een zooitje is’.
Hetty de Kruijff, communicatieadviseur van de Hof van Twente: “Wij kwamen het artikel over onkruidbestrijding tegen op de website van Wegdamnieuws en willen daar graag op reageren. Afgelopen week zagen we – onder meer in de media - veel reacties en klachten van onze inwoners over de onkruidbestrijding in de straten van de Hof. De gemeente Hof van Twente heeft de onkruidbestrijding uitbesteed aan Twente Milieu. Door omstandigheden konden zij wat later dan gepland beginnen met de tweede ronde voor de onkruidbestrijding”.
Door omstandigheden? Twente Milieu is een commerciële partij die amper communiceert naar de bevolking maar dat terzijde maar waar afspraken mee gemaakt zijn. Dan lijkt mij: of de afspraken met de gemeente zijn niet goed: of Twente Milieu doet zijn werk slecht.
Hetty:
 
“De controles zijn uitbesteed aan Gildebor, deze doen regelmatig een ronde door alle plaatsen in de Hof van Twente. Het is natuurlijk wel zo dat er op dit gebied aardig is bezuinigd. Ik snap de frustratie en we zullen kijken of we het een en ander kunnen opschalen. En wat de communicatie van Twente Milieu betreft, zij hebben toegezegd daar wat aan te gaan doen. Aanstaande maandag steken de heren de koppen bij elkaar om te kijken hoe de communicatie beter kan. Er wordt ook gekeken naar de beeldkwaliteit van het groenonderhoud. Ik hou je op de hoogte.
En wat de onkruidbestrijding betreft: Inmiddels is deze tweede ronde gestart. Vanaf 5 augustus is Twente Milieu begonnen in Delden. Daarna volgen de kernen Markelo, Goor, Diepenheim, Hengevelde en Bentelo; in deze volgorde. Bewoners uit Delden en Markelo kunnen de borstelwagen nu op korte termijn langs zien komen. Hopelijk zijn de klachten hier nu snel opgelost.Voor de andere kernen duurt het iets langer voordat de borstelwagen langs komt".
Inwoners uit deze kernen kunnen hun klachten over het groenonderhoud aan ons melden via: www.hofvantwente.nl/meldingen. Wanneer het groenonderhoud niet voldoet aan het gewenste onderhoudsniveau dan lost Twente Milieu het probleem eerder op. Met de gemeenteraad is afgesproken dat het onderhoudsniveau moet voldoen aan beeldkwaliteit B. Wat precies wordt verstaan onder ‘beeldkwaliteit B’ kunt u vinden op onze websitehttps://www.hofvantwente.nl/wonen/beheer-openbare-ruimte.html. In het onderstaande schema kunt u zien wat u ongeveer mag verwachten op basis van beeldkwaliteit B, wat betreft de onkruidbestrijding:
 
PS: Twente Millieu heeft nog niet gereageerd: Niet op het onkruid artikel en niet op de verdwenen container in DIT ARTIKEL