Oogst Wendezoele bijna van start

Hoewel het nog vroeg in het seizoen is, kan gezien het gunstige weer vanaf 2 juli bij de Wendezoele gestart worden met de oogst op de akkers en in de moestuin. Ook het oogsten gaat zoals dat gebeurde in de eerste helft van de vorige eeuw, een traditioneel schouwspel.
Op woensdag 2 juli wordt er gestart met de oogst van gerst. Het wordt met een maaimachine en met een zicht handmatig gemaaid. De gemaaide gerst wordt in schoven opgezet op het land, een prachtig authentiek schouwspel.

In de moestuin zijn de aardappels klaar voor de oogst, bij voldoende opbrengst worden de aardappels per kilo verkocht. Ook de oogst in de moestuin wordt gedaan door vrijwilligers die de oude werkmethoden nog beheersen. Leuk en leerzaam om te zien, voor jong en oud.

Naar verwachting zullen tussen eind juli en half augustus de overige graansoorten worden geoogst. Bij regen wordt er niet geoogst.

Het museum is in juli en augustus dagelijks open van 10.30 tot 17.00 uur. De presentaties rondom het oogsten zullen vooral in de midaguren plaatsvinden.

Entree kinderen van 4 t/m 12 jaar € 1,00 en volwassenen € 3,00, Twickelerlaan 14 in Ambt Delden.

Over Museumboerderij Wendezoele
Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickel-erf Erve Brinkate en geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Er zijn naast de traditionele gebouwen op het erf met daarin wisselende exposities, een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin, gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij.