Open dag Brandweer Twente kazerne Goor

Kom op zaterdag 11 mei naar de open dag van Brandweer Twente en stap in het leven van de hulp- en dienstverlening! Van 11.00 tot 16.00 uur openen wij de deuren van de brandweerkazerne in Goor aan de Van Kollaan 19. Onze brandweermensen zijn trots op hun werk en willen dit graag aan iedereen laten zien. 

Ontdek het werk van de brandweer

Vanaf 11 uur is iedereen van harte welkom om het werk van de brandweer in Goor te beleven. Bewonder onze diverse voertuigen, zoals de autoladder, hulpverleningsvoertuig, tankautospuit, schuimblusvoertuig, natuurbrandbestrijdingsvoertuig en onze drone Argus. Ook diverse andere hulpverleningsdiensten zijn aanwezig, denk hierbij aan politie, ambulance en defensie. 

Tijdens de open dag laat de brandweer in en rondom de kazerne de hele dag door verschillende demonstraties zien. Zo tonen wij hoe wij een autobrand en een vlam in de pan blussen. Ook laten wij zien hoe wij te werk gaan bij een verkeersongeval waarbij slachtoffers vastzitten in hun auto. En er is nog veel meer te beleven! Ontsnap uit een escaperoom of leer alles over brandveilig leven. “We hebben natuurlijk ook aan de kinderen gedacht”, laat de organisatie van deze dag weten. “Speciaal voor hen zijn er leuke (water)spelletjes georganiseerd en is er een springkussen. Kom vooral kijken wat er allemaal te doen is. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom.” Vergeet niet om lopend of met de fiets te komen vanwege de beperkte parkeergelegenheid.

Vrijwilliger worden

Enthousiast geworden? Denk dan eens na om vrijwilliger te worden bij de brandweer in Goor. Kom naar onze open dag en laat je informeren over het brandweervak en de mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Kijk voor meer informatie op werkenbijbrandweertwente.nl.