Petrusschool viert eigen ’tentfeest’

We zitten midden in het seizoen van de tentfeesten. 12 leerlingen van de Petrusschool in Hengevelde maken er gewoon een `tentje’ bij. Er ontbrak nog een duurzame tent voor acties en gezelligheid met betrekking tot het genieten van biodiversiteit en groen in de Hof van Twente. Samen kunnen we biodiversiteit en gezelligheid verder brengen! 12 leerlingen uit groep 8 van de Petrusschool in Hengevelde hebben vandaag op 5 juni 2019 een klein tent-feestje gevierd om biodiversiteit te schilderen met acrylverf. Een afgedankte goede partytent werd omgetoverd als duurzame basis voor een nieuw leven waar de kinderen die dat mochten realiseren, super veel lol aan beleefden tijdens het schilderen. Op de Petrusschool in Hengevelde wordt op 12 juni a.s. tussen 13.00 uur en 14.00 uur deze biodiversiteits-tent ingezet voor de actie: `Tuintegel eruit, plantje erin’. Daarna gaat de `Biodiversiteitstent’ op 19 Juni naar Delden. Ouders van de werkgroep `groen schoolplein’ op Erve Hooijerink zamelen dan voor de tweede keer tuintegels in - in ruil voor vaste planten.

Wie reserveert de `biodiversiteit-tent’ in de komende zomer?

De biodiversiteitstent is door iedereen te reserveren om een plan/idee voor natuur en biodiversiteit in de Hof van Twente te bespreken. Alle ideeën beginnen met een goed gesprek in de natuur buiten. Neem contact op met de Groene Loper Hof van Twente via: info@groeneloperhofvantwente.nl om deze `biodiversiteitstent’ te reserveren.

De voorwaarden voor het reserveren van deze tent in juni t/m augustus 2019 zijn :

· Neem contact op de Groene Loper Hof van Twente en formuleer het doel van je `tent’feest.

· Voer de dialoog in de natuur op basis van jouw thema met betrekking tot het versterken van biodiversiteit en Groen in deze tent en haal m op en plaats m in de natuur

· Maak een foto en een kort verslag van jullie gesprek in de natuur/ in de Hof van Twente en werk je ideeën verder samen met de Groene Loper Hof van Twente uit!

· Maximale bezetting: tentfeest in de vrije natuur voor maximaal 12 personen tussen zonsopgang en zonsondergang.

· Afval- en alcoholbeleid van toepassing voor plaatsing in de natuur!