Programma 19e editie Jannarok compleet!

13 en 14 mei is het alweer tijd voor de 19e editie van het gratis toegankelijke Hemelvaartsfestival Jannarok! De organisatie heeft zichzelf weer overtroffen door een steengoede line-up neer te zetten bestaande uit bands met zowel regionaal als nationaal allure. Evenals voorgaande jaren vindt Jannarok plaats op het plein voor het welbekende Pand van Janna in het centrum van Stedeke Diepenheim.

Traditiegetrouw wordt er 13 mei ’s avonds gestart met de bandwedstrijd ‘Janna’s Beste Bandje Voor’. Vier aankomende bands strijden deze avond om een felbegeerde plek op het buitenpodium. Ze zullen er hard voor moeten werken, want het publiek bepaald wie er gaat winnen!
Op Hemelvaartsdag wordt er om 13:00 afgetrapt met de winnaar van ‘Janna’s Beste Bandje Voor’, waarna de Sallandse band Tricklebolt het podium zal bestijgen. Dan is het de beurt aan de Hengeveldse dialectsensatie Dokter Watjes en de Diepenheimse formatie Texas Radio. Zowel Tricklebolt als Texas Radio gaven dit jaar namens Overijssel acte de présence op het prestigieuze Eurosonic/Noorderslag festival. Jannarok is dan uiteraard de logische volgende stap. Ook kan er buiten nog genoten worden van de bezwerende psychedelische klanken van The Mysterons, de bij tijd en wijle snoeiharde rock van Shaking Godspeed en de uiterst dansbare Afro-funk van Koffie!
Vol energie wordt er daarna binnen doorgestoomd met de psychedelische stoner band Brahm en de alternatieve singer-songwriter rock van Donnerwetter. De heren van Donnerwetter brachten dit jaar hun debuutalbum uit, dat lovend werd ontvangen door de kritische pers. De spetterende afsluiting zal dit jaar op naam van Joe Madman & the Sidewalkers komen, die het Pand van Janna met hun vuige cowboyblues om zullen toveren tot een gevaarlijke Western saloon.