Rolstoel4daags op 26 juli door Hengevelde

Van 26 tot en met 29 juli vindt alweer de 32e editie van de Twentse Rolstoel4Daagse plaats in Delden. Dit is in Nederland de enige georganiseerde vierdaagse voor handaangedreven rolstoelen en handbikes. De afgelopen vier jaar heeft de Rolstoel4Daagse niet zoals gebruikelijk kunnen plaatsvinden. Na afgelasting in 2018 en een alternatief programma te hebben gedraaid in 2019, beide door de extreme warmte, kon het in de jaren 2020 en 2021 niet doorgaan vanwege de coronapandemie. In 2022 mag en kan de Stichting Twentse Sportbelangen
(STS) eindelijk weer de Rolstoel4Daagse organiseren.
De deelnemers kunnen wederom een fantastische week verwachten met een veilig parcours over respectievelijk 15, 30 of 50 kilometer. Iedere dag zijn er ruim 50 verkeersregelaars op de route en zien bezemwagens erop toe dat zoveel mogelijk deelnemers de eindstreep halen. Daarnaast zijn er materiaalwagens beschikbaar die helpen bij pech onderweg en zorgen andere vrijwilligers ervoor dat de dagen goed verlopen.

Op maandagavond 25 juli wordt de Rolstoel4Daagse geopend met het criterium in het centrum van Delden. Om 19.15 uur staat de wedstrijd voor de aankoppelbikes op het programma (onder voorbehoud) en om 20.00 uur start de halve marathon voor de deelnemers met een vast frame.
Op dinsdag 26 juli is de eerste dag van de vierdaagse zelf, waarbij iedere dag vanaf 09.30 uur wordt gestart bij Eetcafé De Burgemeester aan de Langestraat 73 te Delden.
Een geheel nieuwe startlocatie ten opzichte van alle voorgaande jaren. In alle voorgaande edities werd namelijk gestart vanaf de sporthal in Delden. Hieronder leest u wanneer de deelnemers welke plaatsen aan doen. Het VVV-kantoor in Delden heeft ook de beschikking over de routes en de rustposten waar de deelnemers pauzeren.

– Dinsdag 26 juli Delden, Hengevelde, Gelselaar, Neede, Bentelo
– Woensdag 27 juli Delden, Hengelo, Boekelo, Haaksbergen, Beckum
– Donderdag 28 juli Delden, Goor, Holterberg, Rijssen, Enter
– Vrijdag 29 juli Delden, Hengelo, Borne, Deurningen, Oldenzaal

Defilé op vrijdag 29 juli in Centrum Delden
Op vrijdag 29 juli, de laatste dag van de vierdaagse, wordt er vanaf 09.00 uur gestart (vrije start). Alle deelnemers nemen op de slotdag deel aan het défilé door het centrum van Delden. Hiervoor vertrekken de deelnemers ’s middags om 15.15 uur bij Café Restaurant ’t Hoogspel, Bornsestraat 1 te Ambt Delden. Deze locatie en de intocht leveren geweldige sfeerbeelden op met vele honderden toeschouwers die de sporters binnenhalen. Hierna worden de felbegeerde medailles uitgedeeld aan de Helden van Delden bij Eetcafé De Burgemeester aan de Langestraat 73 in Delden.

Over de Twentse Rolstoel4Daagse te Delden
De Twentse Rolstoel4Daagse te Delden wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Twentse Sportbelangen (STS). In 1986 werd de eerste Twentse Rolstoel4Daagse gehouden. Aanleiding hiervoor was dat rolstoelgebruikers niet mochten deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen en aan die van Apeldoorn. Het idee voor een vierdaagse voor hand aangedreven rolstoelen was snel geboren. In de jaren 80 waren de deelnemersaantallen gering. In de jaren 90 kwam de belangstelling niet meer alleen uit de regio, maar verwierf het evenement landelijke faam. Inmiddels zijn er ook deelnemers van over de landsgrenzen en geniet de Twentse Rolstoel4Daagse internationale bekendheid. De vierdaagse trekt jaarlijks een groot aantal deelnemers en een even groot aantal vrijwilligers en vele toeschouwers.

Avondprogramma
In samenspraak met Eetcafé De Burgemeester is er ook deze editie weer een avondprogramma. Het avondprogramma start om 20.00 uur en is toegankelijk voor deelnemers,
vrijwilligers en overige belangstellenden. Hieronder het programma:
Dinsdag: Muziekbingo
Woensdag: Pubquiz
Donderdag: Karaoke avond
Vrijdag: Gezellige afsluiter op het terras na het défilé met muziek.