Salut organiseert bijeenkomst ‘De kracht van herinneringen’

Salut organiseert dit najaar wederom een serie bijeenkomsten voor mensen met beginnende dementie én hun mantelzorger voor inwoners uit de Hof van Twente: “De kracht van herinneringen”. Tijdens deze serie van acht bijeenkomsten worden positieve herinneringen en ervaringen met elkaar gedeeld aan de hand van verschillende thema’s. Deelname is gratis.
Samen herinneringen ophalen aan vroeger: de geur van gemalen koffie, een jeugdfoto, de woorden “Aap-Noot-Mies”, muziek. Kleine dingen kunnen veel positieve herinneringen ophalen. Een verademing om te merken dat je over bepaalde dingen uit je verleden nog heel wat weet en dit kunt delen!

Na twee series van fijne bijeenkomsten start in september 2019 de nieuwe serie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden positieve ervaringen met elkaar gedeeld. Er zijn twee gecertificeerde begeleiders plus twee ervaren vrijwilligers aanwezig. De sessies duren twee uur. Het eerste uur is gezamenlijk. Het tweede uur zal groep gesplitst worden: de mensen met dementie gaan verder met het thema van die dag. Bij de groep mantelzorgers worden -onder begeleiding van een professional- informatie en ervaringen uitgewisseld en ervaringsoefeningen gedaan.

Er is plek voor maximaal zeven koppels bestaande uit de persoon met beginnende dementie en zijn/haar mantelzorger (bv. man/vrouw, ouder/kind, broer/zus).

De bijeenkomsten vinden plaats in de prachtige locatie: Museum Eungs Schöppe te Markelo en zijn gepland op dinsdag 10 en 24 september, 8 en 22 oktober, 5 en 19 november en 3 en 17 december 2019 van 10:00 tot 12:00 uur.

Aanmelden kan al! Wilt u eerst meer informatie? Bel of mail Evelien Mazeland van Salut 0547-260053, app SAS 06-20894999 of mail info@salut-welzijn.nl.