Salut organiseert de Jongeren Vriendenkring

Samen uitgaan, een middagje winkelen of met je vrienden naar de bioscoop. Dat klinkt niet alleen gezellig, dat is het ook! En terwijl je leuke dingen doet, bespreek je van alles met elkaar. Vrienden kunnen veel voor je betekenen, maar vriendschappen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom organiseert Salut de Jongeren Vriendenkring. Een Vriendenkring bestaat uit maximaal 5 jongeren. Eén keer per maand komen jullie samen om leuke dingen te doen. Dit gebeurt onder begeleiding van een vrijwilliger. De kosten voor de activiteiten betaal je zelf.

De Vriendenkring is bedoeld voor jongeren van 18 t/m 25 jaar die het moeilijk vinden vriendschappen te sluiten of te onderhouden. Dat kan bijvoorbeeld komen omdat je een licht verstandelijke beperking hebt of een vorm van autisme, maar dat hoeft niet.

Met je vrienden in de Vriendenkring bedenk je een leuke activiteit. Een vrijwilliger en iemand van Salut helpen jullie daarbij. Voorbeelden van activiteiten zijn: samen koken, wat drinken op het terras of spelletjes doen bij een van de vrienden thuis. Tijdens die activiteit bepaal jullie ook wat jullie de volgende keer gaan doen. Jullie organiseren de activiteiten zelf.

Is de Jongeren Vriendenkring iets voor jou? Meld je dan aan via www.hofactief.nl.

Meer weten? Bel met Wesley van Salut 0547-260053 of mail je vraag naar info@salut-welzijn.nl