Samen aan de slag met meer bomen in Bentelo en Hengevelde?

Op 12 en 20 januari en 10 februari 2024 nodigt Groene Loper Hof van Twente e je uit om actief te helpen met boomzaailingen te `oogsten’ op het Landgoed Twickel. Neem je gezinsleden, collega’s, vrienden of je ouders mee naar de Dashaarweg (Ambt Delden). Samen met een groep vrijwilligers worden jonge beuken, grove dennen en hulst uitgestoken. Deze jonge boompjes verhuizen naar nieuwe kansrijke plekken in de Hof van Twente.

Meld jij je aan om mee te helpen boomzaailingen uit steken?

Iedereen kan helpen; je hoeft geen ‘groene vingers’ te hebben. Bomen maken vaak honderden zaailingen die lang niet allemaal uitgroeien tot volwaardige boom of struik. Met steun van Stichting Twickel en de gemeente Hof van Twente oogsten we via MeerBomenNu een deel van de zaailingen in het bos aan de Dashaarweg in Ambt Delden. Uiteraard mag elke vrijwilliger ook wat boomzaailingen en struiken mee naar huis nemen. Meedoen is simpel, je hoeft je alleen maar aan te melden voor een of meer dagdelen via deze link op:

·        Vrijdag 12 januari:   10.30-12.30 uur

·        Zaterdag 20 januari:  10.00 – 14.00 uur

·        Zaterdag 10 februari: 10.00-12.00 uur

Je hebt ruimte voor meer jonge bomen?

Alle uitgestoken boomzaailingen door vrijwilligers, worden uitgedeeld aan iedereen in onze gemeente die ze wil hebben, er  een geschikte ruimte voor heeft en ze wil planten. Je hoeft ze alleen maar op te halen! De zaailingen die geoogst worden zijn inheemse soorten en heel autochtoon (lokaal). Dat is fijn voor de biodiversiteit. Krijgen deze kleine boompjes  met jouw hulp een tweede kans op jouw erf of in jouw grote tuin om uit te  groeien? Samen maken we de Hof van Twente nog groener. Meld je plantlocatie daarom nu aan via de bomenplanner

Alle boompjes tellen

De Groene loper Hof van Twente begeleidt voor de derde keer op rij de ‘boom-verplant-activiteiten’. Vragen of aanmelden als plantlocatie kan per e-mail naar hofvantwente@meerbomen.nu . De gemeente Hof van Twente ondersteunt dit initiatief financieel uit het programma biodiversiteit `kleurrijk leven’. “Dit jaar hopen we in maart 2024 dat iedere inwoner in Hof van Twente een extra boom (ver)plant”, aldus Alexandra Tempelman van MeerBomenNu in de Hof van Twente.