Scala aan activiteiten tijdens World Cleanup Day 2019 aankomend weekend

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september aanstaande zijn er veel activiteiten in Hof van Twente rond World Cleanup Day. Op vrijdag 20 september om 15.00 uur reikt wethouder Harry Scholten een zwerfafvalpakket uit aan Amy van Heuven uit Markelo. De inhoud van dat pakket kan zij gebruiken voor het ophalen van zwerfafval. Amy haalde eerder deze maand de krant met haar acties om Markelo schoon te houden en deed daarbij een oproep aan de gemeente. Amy wil graag dat de gemeente spullen ter beschikking stelt voor het ophalen van zwerfafval en dat de gemeente het zwerfafval, dat verzameld is, ook ophaalt.

Diezelfde vrijdag staan de wijkbeheerders en medewerkers van de gemeente op de markt in Goor tussen 09.00 en 12.00 uur. Zij beantwoorden vragen van inwoners en gaan in gesprek over onder meer zwerfafval. Door het centrum van Goor fietsen die ochtend de zogenaamde ‘schoonhosts’. Zij vragen op een ludieke manier aandacht voor het voorkomen van zwerfafval. Tot slot staan de afvalcoaches van Twente Milieu bij de milieupleintjes op het Weversplein en aan de Van Kollaan in Goor.

Zaterdag 21 september
Zaterdag 21 september gaan groepjes inwoners zwerfvuil verzamelen in hun wijk of buurt. Het startpunt is dit keer in de gemeentewerf in Markelo (Schoolstraat 13A) om 09.30 uur. Jaap de Boer van ‘Helemaalgroen.nl’ geeft dan samen met Amy het startsein voor de opruimacties. Vanaf 12.00 uur die dag kan het ingezamelde zwerfafval ingeleverd worden bij de gemeentewerf. Alle medewerkers krijgen daar – als dank – een versnapering.
Inmiddels hebben zich hiervoor al enkele groepen aangemeld. Amy gaat zwerfafval verzamelen met een groepje kinderen uit Markelo en ook de Lionsclub Goor komt met een groep. De gemeente faciliteert met materialen en zorgt voor het afvoeren van het verzamelde zwerfafval.

Aanmelden voor World Cleanupday
Inwoners die belangstelling hebben om mee te doen, kunnen nog aansluiten bij één van de acties. Maar ze mogen ook hun eigen schoonmaakactie aanmelden. Aanmelden kan via info@hofkracht.nl of 06-41008824.