Steun Janny op weg naar haar doel

Vier jaar geleden werd bij Janny Lutke Willink uit Ambt Delden de diagnose Gastro- parese (maagverlamming) vastgesteld. Een zeer zeldzame en ongeneselijke ziekte waardoor ze nooit meer kan eten of drinken, via een sonde krijgt ze voeding en vocht binnen. Maar de positieve Janny laat zich hier niet door beperken en stelde voor haarzelf een mooi doel:

40 kilometer kunnen lopen en tevens hiermee geld inzamelen voor A Sister’s Hope. “Ik kijk naar wat ik wél kan”, vertelt Janny optimistisch. “Ik sport twee keer in de week onder begeleiding bij Studio PT in Delden en dat vind ik echt heerlijk. Het helpt om mijn lichaam sneller te herstellen, het maakt me veel fitter en laat me het eten even vergeten.” Onder persoonlijke begeleiding van Lisanne Waanders stoomt ze zich nu klaar om 40 kilometer te kunnen lopen. Lisanne geeft aan: “We kijken samen naar wat er op gebied van kracht en conditionele oefeningen wel en niet mogelijk is. Ze is erg gedreven en kan heel goed de juiste doelen voor zichzelf stellen, daar ligt ook echt de kracht van Janny.”

Op 3 en 4 oktober vindt in Amersfoort de 40 km walk voor A Sister’s Hope plaats, de deelnemers lopen zaterdag en zondag 20 kilometer om geld op te halen voor onderzoek naar borstkanker. Dit zag Janny als een mooi doel om aan haar persoonlijke doel te verbinden. Een vriendin van haar liet haar borsten preventief verwijderen, dit maakte zoveel indruk op Janny, dat ze graag iets voor het onderzoek naar borstkanker wilde doen. “Ik zie nu wat er echt belangrijk is in het leven en wil me hier graag voor inzetten”, aldus de gedreven deelneemster. Janny zit 20 uur per dag vast aan de tas met sondevoeding en kan in tegenstelling tot anderen het sporten niet combineren met extra voeding en vocht, dit maakt de sportieve uitdaging voor haar des te groter. “Ik zie er erg naar uit, maar vind het ook spannend”, geeft ze aan. “Maar het gaat me lukken! Al moet ik op m’n knieën, ik kom die finish over”, lacht Janny vastbesloten.

Naast de support van Lisanne, familie, vrienden en bekenden krijgt ze enorm veel steun van haar man en kinderen. “Ik heb een fantastisch gezin, ze steunen me enorm en zijn de grote drijfveer om dit door te zetten.” Om mee te lopen aan de 40 km walk van A Sister’s Hope moet iedere deelnemer € 750,- aan inschrijfgeld betalen. Help Janny aan dit bedrag, zodat ze mee kan lopen, haar eigen doel kan bereiken én onderzoek naar borstkanker kan steunen. Ga naar

www.asistershope.org

klik vervolgens op ‘doneren’ en ‘sponsor een deelnemer’, en doneer voor deelnemersnummer #F165, Janny Lutke Willink. En bezoek de kraam van Janny aanstaande zondag op de brade- rie van de Deldense Schuttersfeesten. Hier staat ze van 13.00 tot 17.00 uur met verschillende producten om geld in te zamelen voor haar sportieve uitdaging en voor A Sister’s Hope.