Stoepgroen, samen doen?

Meer groen, planten, struiken of bomen gaan hitte in hete zomers tegen. Grond neemt meer water op dan stenen bij een plensbui. Een grote boom koelt beter dan 10 airco’s.  Hoe meer groen in je omgeving, hoe beter voor het klimaat dus. Daarom kijken we naar plekken waar we het groener kunnen maken in buurten, maar ook bij bedrijven en winkels in de Hof van Twente.

10 procent meer groen scheelt 1 graad

Ieder jaar doen alle Groene Lopers in Overijssel samen een campagne. In 2022 is dit de actie `Stoepgroen, samen doen!’ Om zo in de hele provincie aandacht te geven aan biodiversiteit en nieuwe kansen om je omgeving zelf nog groener te maken. Kleinschalig, bij jou in de buurt! Er is al veel winst te behalen door straatstenen en stoeptegels er uit de halen en groene planten daarvoor terug te plaatsen

Straatstenen eruit, groen er in!

We horen niet anders…het klimaat vraagt om maatregelen. Maar wat kunt u er zelf aan doen? Denk bijvoorbeeld een aan groene tuintjes onder bomen die tussen de tegels staan. Of parkeerplaatsen bij een bedrijf waar grasstenen worden gelegd waar grasjes en kleine plantjes in kunnen groeien. Geveltuintjes langs huizen of een klein plantsoentje in jouw straat, bedenk het maar. Natuurlijk zijn er wel wat spelregels.

De Groene Loper helpt je op weg

Wilt u weten wat er allemaal kan in uw buurt of omgeving? Ga naar de website van de groene loper Hof van Twente https://groeneloperhofvantwente.nl/stoepgroen-dat-wil-je-toch-samen-doen/ of neem contact op met de Groene Loper Hof van Twente via info@groeneloperhofvantwente.nl.

Deze actie wor