Subsidiecampagne “Poen voor Groen” van start in Gemeente Hof van Twente

Geld-Terug-Actie als extra stimulans voor aanschaf van energiebesparende producten

Op 1 september a.s. start in de gemeente Hof van Twente de actie "Poen voor Groen”. Deze actie wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zes Twentse gemeenten. Doel van de actie is om huiseigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken met kleine duurzame maatregelen.

Poen voor Groen is opgezet in het kader van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Concreet houdt de actie in dat inwoners van Hof van Twente tot € 50,- geld terug kunnen krijgen voor de aanschaf van energiebesparende artikelen bij een deelnemende winkelier.

Subsidie voor aanschaf kleine duurzame maatregelen
Inwoners van Hof van Twente die energiebesparende materialen zoals ledlampen, tochtstrippen, radiatorfolie of andere duurzame producten aanschaffen, worden hiervoor beloond. Zij ontvangen tot 50 euro als subsidie terug als ze meedoen met de actie.

Meedoen is heel simpel...

  1. Meld je aan op de actiewebsite www.PoenvoorGroen.nl 
  2. Koop een energiebesparend product bij een deelnemende winkel
  3. Dien de kassabon in op de actiesite
  4. Ontvang na goedkeuring het aankoopbedrag (max. 50 euro) terug op je bankrekening

Start campagne met lancering actiewebsite PoenvoorGroen.nl

De campagne gaat op 1 september van start met de opening van de actiewebsite PoenvoorGroen.nl. Inwoners van Hof van Twente kunnen tot 31 maart 2021 deelnemen maar OP=OP. Zodra het subsidiepotje van de gemeente leeg is, stopt de actie.

Op de actiewebsite is meer informatie te vinden. Ook staan hier de actievoorwaarden, de lijst met voor subsidie in aanmerking komende producten en de deelnemende partijen vermeld.

Over Poen voor Groen 

  • De actie "Poen voor Groen" wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zes Twentse gemeenten te weten Almelo, Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hof van Twente en Twenterand.
  • Naast de Geld-Terug-Actie wordt er op lokaal niveau nog meer georganiseerd om inwoners bewust te maken van energiebesparende mogelijkheden.
  • Duurzaam Thuis Twente is een ANBI-stichting en heeft als doel om particuliere huiseigenaren in de veertien Twentse gemeenten te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Belangeloos en kosteloos.
  • Poen voor Groen en Duurzaam Thuis Twente zijn niet commercieel, werken grotendeels met vrijwilligers en staan ten dienste van huiseigenaren in de (deelnemende) Twente gemeenten.