Tweede goede doel Haringparty in Hengevelde uitgelicht

De Haringparty Hof van Twente stelt zich ten doel om in de verschillende kernen van Hof van Twente een netwerkevenement te organiseren voor ondernemers en andere geïnteresseerden uit deze gemeente. Na Delden, Markelo en Goor is dit jaar Hengevelde aan de beurt. Met het ingezamelde geld worden twee goede doelen gesteund die vooral leven in de betreffende kern maar ook interessant zijn voor heel Hof van Twente.

Het eerste goede doel is de oprichting van een klusruimte/werkplaats ten behoeve van onderhoud van gemeenschapsvoorzieningen door vrijwilligers van Hengevelde. Het tweede goede doel is een herdenkingsbos op de locatie van het Hengeveldse kerkhof tegenover de kerk. Dit plan was al klaar en uitgewerkt, voordat het als goed doel werd bestempeld door de Haringparty. Jan Put, bestuurslid van de Heilige Geestparochie in Hengevelde, licht het doel toe: “Er worden steeds minder mensen begraven, er worden graven geruimd, dus er komen steeds meer lege plekken op de begraafplaats. Er ligt al een integraal plan klaar voor het herstructureren en restaureren van de begraafplaats en de ruimte er omheen. Het pad om de begraafplaats, het zogenaamde processiepad, nu behoorlijk overwoekerd, zal ook in ere worden hersteld en als zodanig herkenbaar worden gemaakt. Ik denk dat dit herdenkingsbos, wat bedoeld is voor alle Hengeveldenaren en toeristen, zal bijdragen om ons cultuurhistorisch centrum meer cachet te geven.”

Plan van aanpak

“Het hele grondstuk moet een parkachtige uitstraling krijgen”, gaat Jan verder. “Uitheemse bomen en bosschages worden uitgedund en vervangen door inheemse. Zieke bomen worden verwijderd, er worden bankjes geplaatst en bomen kunnen worden ‘gekocht’. Wie een boom koopt, krijgt er een aluminium bordje bij met tekst over wat of wie er herdacht wordt.”

Het hele plan wordt gedeeltelijk met subsidiemogelijkheden gefinancierd, zoals LEADER, Plattelandsontwikkeling en via de Provincie Overijssel. De rest, nog een flink deel, zal door de parochie moeten worden betaald. Jan: “Toen we te horen kregen dat de Haringparty ook dit als goed doel had benoemd, waren daarmee de twijfels over de haalbaarheid en realisatie van dit plan in één keer verdwenen. We zijn er ontzettend blij mee.”

Kaarten en sponsorpakketten bestellen

Bistro de Kolenbrander faciliteert dit jaar het evenement. Er is live entertainment, veel gezelligheid en natuurlijk de nieuwste haring! Veilingmeesters zijn de zoon van Jan, Kasper Put, en Frank de Wit, dus amusement gegarandeerd. Noteer de datum en bestel alvast je sponsorpakket(ten), want dit wil je natuurlijk niet missen! Kijk voor meer informatie op: www.haringpartyhofvantwente.nl of stuur een e-mail naar info@haringpartyhofvantwente.nl.