Uitdeeldag boomzaailingen op zaterdag 2 maart

Op zaterdag 2 maart deelt meerbomen.nu gratis boomzaailingen uit op 3 plaatsen in Hof van Twente. De boomzaailingen zijn bedoeld voor uw eigen tuin, houtwal of bosperceel. Er zijn vuilboompjes, wilgenstaken, berk en een klein aantal andere inheemse boompjes. Op is op!

Locaties

  • In Markelo worden tussen 11.00 en 12.00 uur boompjes uitgereikt door Martine Pleijsier van `Machtig Mooi Markelo Zoemt’ op het grasveld tegenover het zwembad de Vijf Heuvels aan de Potdijk in Markelo (2e grasveldje rechts als je van Goor komt)
  • Bij de Reggetuin in Goor kan je boompjes afhalen tussen 11.00 en 12.00 uur. Trudi Oolhorst ontvangt je in de Reggetuin aan de Kerkstraat 123 D (achter Avia Tankstation)
  • In Delden worden boompjes uitgedeeld op zaterdag 2 maart bij de `bomen hub’ Deltex aan de Brinkstraat, tussen 11.00 uur en 12.30 uur. Mignon Sanchez ontvangt je in Delden.

Boomzaailingen planten

Meerbomen.nu verplant boomzaailingen van kansarme naar kansrijke plekken in tuinen en op erven in Hof van Twente. Elke boom maakt in het bos honderden zaailingen, en de meeste daarvan redden het niet. Vele worden tijdens regulier groenbeheer verwijderd en afgevoerd. Zonde! Want dit zijn vaak prima, mooie, gezonde inheemse boompjes. In de afgelopen winter hebben vrijwilligers deze boomzaailingen uitgeschept voor u, om opnieuw in Hof van Twente te planten. Daardoor blijft de CO2 die dit boompje al heeft opgeslagen bewaard. Het boompje kan doorgaan met CO2 opslaan. Een boom voor tal van beestjes in uw tuin of op uw erf? Boomzaailingen planten is goed voor klimaat, uw portemonnee én biodiversiteit!

Voor iedere inwoner van de Hof 1 extra boom

De Groene loper Hof van Twente begeleidt voor de derde keer op rij de ‘boom-verplant-activiteiten’. Vragen of aanmelden als plant locatie kan per e-mail naar hofvantwente@meerbomen.nu. Gemeente Hof van Twente ondersteunt dit initiatief financieel uit het programma biodiversiteit `kleurrijk leven’. “Dit jaar hopen we in maart 2024 dat iedere inwoner in Hof van Twente een extra boom (ver)plant”, aldus Alexandra Tempelman van MeerBomen.nu in Hof van Twente.