Uw Slager Stefan Beld tweede bij Lekkerste Bal Gehakt 2021

Hengeveldenaar Stefan Beld, slager in Goor, heeft hoge ogen gegooid bij een vakwedstrijd. De tweede prijs in de Lekkerste Bal Gehakt is namelijk gewonnen door Uw Slager Stefan Beld uit Goor. Dat werd op 29 september bekend gemaakt tijdens de online uitreiking. “Dit is een top bal! Hij heeft een mooie structuur, smaak en ambachtelijke uitstraling”, zei de jury over deze inzending.

Keurslager Van Hest uit Goirle is de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt. De derde prijs is voor Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

De gehaktbal is een klassieker uit de Hollandse keuken die ook in de slagerij niet weg te denken is en een favoriet onder consumenten. Meer dan 80 slagers zonden hun ambachtelijke gehaktbal in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers.

De keuring
Op basis van een keuring op 8 september zijn alle gehaktballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, branche erkende meesterslager Johan van Uden, Marco van Strien (winnaar 2020) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Pepijn Putman, Femke Borgers en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De jury over de keuring: “Een goede gehaktbal vraagt om vakmanschap. In de top 10 staan echt mooie producten met een goede smaak, kruiding, vorm en ambachtelijke uitstraling. Allen hebben een zeer hoog niveau in kwaliteit en ambachtelijkheid.”

 

De uitreiking
De prijsuitreiking vond dit jaar online plaats op 29 september. Samen met de finalisten werd tijdens deze online uitreiking de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2021 bekend gemaakt.

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

· Slagerij Goossen uit Rijssen

· Keurslager Jongmans uit Klundert

· Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen

· Keurslager Ron de Kwant uit Hank

· De Groene Weg Slagerij uit Rotterdam

· Keurslager de Jong uit Gilze

· Keurslager van der Zande uit Halsteren

 

Over Uw Slager Stefan Beld

Uw Slager Stefan Beld is een ambachtelijke slagerij met veel specialiteiten en worstmakerij, in het centrum van Goor. Zij staan voor Puur en eerlijk vlees (Twents rund & varkensvlees) en maken heerlijke specialiteiten, kant & klare verse maaltijden, buffetten op uw locatie, hapjes voor elke gelegenheid, complete BBQ-pakketten.