Vacature vrijwilliger bij SALUT.

Wil je graag ervaring opdoen, andere mensen ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding hebben of je inzetten voor zaken die er echt toe doen? Dan is vrijwilligerswerk iets voor jou! Onderstaande vacature is slechts een vacature uit ons ruime aanbod. Meer weten? www.salut-welzijn.nl, bel 0547-260053, app SAS 06-20894999 of mail vrijwilligerszaken@salut-welzijn.nl

GEZINSCOACH VOOR VLUCHTELINGENWERK HOF VAN TWENTE
Vind jij een sociaal netwerk belangrijk en wil jij statushouders ondersteunen bij het opbouwen daarvan, dan is deze vacature iets voor jou!

Omschrijving vrijwilligerswerk
Ondersteunen van nieuwkomers/statushouders (vluchtelingen met verblijfsvergunning). Hierbij kun je denken aan samen wandelen, fietsen, winkelen/boodschappen doen, buurt verkennen, een gedeelde hobby uitoefenen, een goed gesprek voeren, hulp bij sociale media of gewoon samen een kop koffi edrinken.

Jouw profiel
Jij bent een enthousiaste, gemotiveerde vrijwilliger die wat wil betekenen voor een ander. Je hebt een stabiele en sympathieke persoonlijkheid en een goed gevoel voor humor.

Werkuren per week/maand
Vanaf 1-2 uur per week kun jij al een verschil maken, hoeveel tijd per maand je wilt besteden bepaal je in overleg. De ondersteuning duurt maximaal 2 jaar. Wij bieden Plezier en voldoening, professionele begeleiding en scholing vanuit VluchtelingenWerk Oost Nederland. Intervisiebijeenkomsten en themabijeenkomsten om je verder te ontwikkelen. Een vrijwilligersverzekering en het aanvragen van een VOG (verklaring omtrent gedrag) wordt door ons geregeld en bekostigd.

Doelstelling organisatie
VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.