Week van de biodiversiteit in Hof van Twente met bomvol programma

Volgende week is 'de week van de biodiversiteit' in de gemeente Hof van Twente. De agenda van deze laatste week zit propvol met inspirerende activiteiten voor jong en oud. Zo is er een lunch met een` bijsmaak’ en uitleg over het werk van de Groene Loper in de bovenkamer van het gemeentehuis voor medewerkers van de gemeente Hof van Twente door Ina van de Riet van de Groene Loper Hof van Twente, valt er een `bloeikaart’ in de brievenbus bij 1300 adressen van mensen die in vogelstraten wonen in de Hof van Twente en is er nog veel meer. Bekijk hieronder het gehele programma:

  • Dinsdag 21 mei 2019:

Lunch met een` bijsmaak’ en uitleg over het werk van de Groene Loper in de bovenkamer van het gemeentehuis voor medewerkers van de gemeente Hof van Twente door Ina van de Riet van de Groene Loper Hof van Twente.

  • Woensdag 22 mei 2019 :

Op 1300 adressen valt een `bloeikaart’ in de brievenbus op adressen van mensen die in vogelstraten wonen in de Hof van Twente.

  • Woensdag 22 mei 2019:

Aftrap van de actie: ` Draag je steentje bij voor biodiversiteit’  Tegel eruit, en plant erin. De Groene loper Hof van Twente, Hofkracht en Stichting Steenbreek geven `bij-vriendelijke’ vaste plantjes weg. Inwoners en ouders van kinderen uit de Hof van Twente kunnen een tegel inleveren die gebruikt wordt voor een stapel- of vlindermuurtje op het te realiseren `groene schoolplein’ op Erve Hooyerink  en krijgen er een plantje voor terug:  Om 14.15u  start deze actie op het schoolplein bij  KBS Erve Hooyerinck,  Hooijerinksplein 7-9   7491 DP Delden en geldt op=op . In Delden worden de plantjes geleverd door:  Bloemencentrum Krooshoop in Delden  aan de Morsweg 17-A 7491 ZD in  Delden.  In juni en juli vindt deze actie ook plaats in Goor en Hengevelde.

  • Woensdag  22 mei 2019: 

Officiële start van `het Groene speelterrein aan de Mulderskamp’  in Goor (prijswinnaar van de groenste straat van Overijssel) plus een les over wormen i.sm. ODT Gijmink, aansluitend gaan kinderen wormen uitzetten rondom school en op het nog aan te leggen groene speelterrein . Initiatiefneemster Alberta Groteboer :  Asbest eruit, biodiversiteit erin,  in de wijk het Gijmink in Goor (bewoner en prijswinnaar Duurzaamheidsprijs 2018 in de Hof van Twente) .

  • Donderdag  23 mei 2019: 

Hofkrachtcafé over biodiversiteit in het Ottenhuis Diepenheim. Aanvang 20.00 uur , vrije inloop, gratis. Organisatie: IVN Diepenheim.  Spreker: Ruud Pleune projectleider Natuur, landschap en landbouw.

  • Voorjaarsbijeenkomst op 24 mei `Bees are few’ in Diepenheim

De Kunstvereniging Diepenheim, IVN Diepenheim, Bijenvereniging Reggedal, Gemeente Hof van Twente, Landschap Overijssel, Waterschap Vechtstromen, Landgoed het Weldam en Stimuland hebben hun krachten gebundeld in het project ‘Bees are few ….. in Diepenheim ‘. Als er weinig bijen zijn … is er dan nog wel een tuin? 
Dit was de centrale vraag in het werk van beeldend kunstenaars Jimini Hignett enDoris Denekamp. Insecten zijn enorm belangrijk in ons ecosysteem. Het zijn de bestuivers, ze zijn de voedselbron van onze vogels en van veel zoogdieren. Zij maakten een kunstwerk: twee ‘echte’ kasten die moesten zoemen met levende bijenvolken en vijf versteende kasten. Een monument voor de verdwenen bijenvolken.
Om de natuurlijke omgeving nog aantrekkelijker te maken voor zowel bijen als mensen, is onder andere het hele gebied Hazendam nu opnieuw ingericht. Vrijwilligers en diverse organisaties hebben samen fruitbomen geplant, bloemen ingezaaid en de bijenkasten iets verplaatst. Goed voor de biodiversiteit, dus goed voor mens en milieu in de Hof van Twente! 
Kom naar Diepenheim en verwonder je over dit kunstwerk in een nieuwe natuurlijke omgeving! 
Tijdens de voorjaarsbijeenkomst wordt de herinrichting toegelicht en laat onze Imker zien hoe het leven van een bijenvolk er uit ziet. Dit alles vindt plaats in het gebied Hazendam en start om 15.00 uur. U kunt parkeren bij de parkeerplaats aan de Hazendammerweg, nabij de brug. Vanaf daar wijst het zich vanzelf. Graag wel even u komst  vooraf doorgeven via  beesarefew@gmail.com