Wegens succes herhaald: Gratis bomen voor inwoners Hengevelde

Zaailingen van berk, esdoorn, lijsterbes, vuilboom en grove den: inwoners van Hengevelde die op eigen terrein plek hebben voor deze bomen, kunnen op zaterdag 25 februari van 14.00 tot 15.00 uur een bezoek brengen aan de bomenhub Delden. Op het weitje naast de Deltex wordt namelijk een uitdeeldag gehouden door Alexandra en Mignon van Meerbomen.nu.

De afgelopen weken werden al op meerdere momenten bomen uitgedeeld. De interesse is groot, en daarom wordt er nogmaals een uitdeeldag gehouden. Er werden boomzaailingen uitgedeeld aan maar liefst 39 plantlocaties. De zaailingen kwamen te staan in tuinen, in nieuw aan te leggen houtwallen, in voedselbossen en in nieuw aan te planten bos.

De boomzaailingen zijn door vrijwilligers geoogst. ‘Voor de zaailingenoogstdag gaan wij als groep vrijwilligers in een bepaald gebied boompjes, die ongewenst zijn verzamelen. Deze bomen krijgen een tweede kans om bij inwoners en boeren in de buurt verder te groeien.’ De organisatie is nog op zoek naar mensen met een groen hart die graag in de buitenlucht werken.

Aanmelden als vrijwilliger kan via de boomplanner op de website van https://Meerbomen.nu. ‘Op de website vindt u ook de oogstdagen bij u in de buurt. Daarvoor kunt u zich aanmelden op de website Meerbomen.nu. Als vrijwilliger helpt u mee met zaalingenoogst en als plantlocatie neemt u de oogst mee voor aanplant op eigen terrein.’

‘Heeft u plek voor veel boomzaailingen op eigen terrein? Meldt u zich dan graag vooraf aan op de website https://Meerbomen.nu , of mail naar hofvantwente@meerbomen.nu.’