Welke school ontwerpt het groenste schoolplein in Overijssel

Vrijdag was de aftrap van de Groen, Groener, Groenst ontwerpwedstrijd voor het vergroenen van schoolpleinen in Overijssel. De aftrap door Hester Maij, gedeputeerde natuur van de provincie Overijssel, vindt plaats tijdens het provinciefestival in park Weezenlanden in Zwolle.

De provincie organiseert de prijsvraag Groen, Groener, Groenst voor de derde keer. Deze editie staat in het teken van vergroening van de schoolomgeving. Alle basisscholen in de provincie worden uitgedaagd om hun leerlingen een ontwerp te laten maken voor het groenste schoolplein, waarop ruimte is voor natuurlijk spelen en natuureducatie. De drie beste ontwerpen krijgen een geldbedrag om het schoolplein in 2018 ook echt te gaan vergroenen. De hoofdprijs bedraagt € 35.000,-. Beide andere prijzen zijn respectievelijk € 20.000,- en € 10.000,-.

Scholen kunnen zich tot uiterlijk 1 oktober aanmelden voor de prijsvraag. Dit kan vanaf 12 september tot uiterlijk 1 oktober via de website. De eerste 15 aanmeldingen doen mee aan de ontwerpwedstrijd. De scholen worden bij het ontwerpen begeleid door Natuur en Milieu Overijssel, IVN en Landschap Overijssel. Tijdens een feestelijk publieksbijeenkomst in het voorjaar van 2018 worden de ontwerpen gepresenteerd. Een publieksjury beoordeelt de inzendingen. De publieksjury zal bestaan uit kinderen die de ontwerpen beoordelen.