Zaterdag 19 maart Earth Hour: doe jij mee?

Op zaterdag 19 maart organiseert het Wereld Natuur Fonds het Earth Hour. Die avond om 20.30 uur doen mensen wereldwijd het licht een uur uit om te laten zien dat ze de aarde belangrijk vinden. Provincie Overijssel en gemeente Hof van Twente ondersteunen Earth Hour omdat zij een goede leefomgeving belangrijk vinden. Zo doet gemeente Hof van Twente o.a. in het gemeentehuis het licht uit. Doet u ook mee?

Hof van Twente doet zelf een uur het licht uit, maar ook bedrijven en inwoners zijn van harte welkom om mee te doen met Earth Hour door bijvoorbeeld licht te dimmen of uit te doen.

Kaarslicht
De Reggehof staat op een hele speciale manier stil bij Earth Hour: Krystl, die op 19 maart in De Reggehof op de planken staat, zal tijdens haar concert inspelen op Earth Hour door een nummer te zingen in het donker of in kaarslicht. Hoe dat er uit gaat zien blijft een verrassing. Krystl zal dit onderdeel speciaal toevoegen tijdens haar voorstelling ‘In Het Klein’. Er zijn nog kaarten voor de voorstelling van Krystl.

Kwis
Earth Hour heeft als doel mensen bewust te maken van duurzaamheid en energiegebruik. Om u bewuster te maken van het energieverbruik in uw gemeente, kunt u een kwis invullen op onze website. Door een aantal vragen te beantwoorden leert u meer over uw eigen energiegebruik en het verbruik in de gemeente. Bovendien maakt u kans op duurzame prijzen met een totale waarde van € 500,-. De kwis is te vinden via www.hofvantwente.nl, of via deze link: http://goo.gl/forms/bRdPS6gZww Fotowedstrijd U kunt zelf natuurlijk meedoen met Earth Hour door het licht een uur uit te doen, maar ook door een activiteit te organiseren, zoals een etentje of huiskamerconcert bij kaarslicht. U kunt uw deelname doorgeven via de website www.jijenoverijssel.nl. Daar vindt u ook meer informatie over de Earth Hour-fotowedstrijd van de provincie Overijssel en ideeën voor activiteiten die u zelf kunt organiseren. Earth Hour: zaterdag 19 maart, 20.30 – 21.30 uur, bij u thuis?