Deze editie van de Höfte komt uit ons archief.

Hierdoor zitten er mogelijk foutjes in de opmaak ervan.

Sinds enkele weken lijkt het wel of wij met ons allen ook in een andere tijd leven. In een tijd waarin het Corona virus zomaar ons leven bepaalt. Hoe langt dit allemaal gaat duren blijft een raadsel. Het openbare leven ligt stil, er zijn zorgen over onze ouderen en andere kwetsbare mensen, de scholen zijn dicht, bedrijvigheid en allerlei activiteiten staan op pauze of zijn afgelast; het heeft zelfs invloed op de Höfte, vandaar een enigszins uitgeklede versie.
Toch is het belangrijk om vooruit te kijken en voor continuïteit te zorgen. De coronacrisis gaat op een gegeven moment verminderen zodat het normale leven hervat kan worden. Dan is het goed om te realiseren hoe we door de crisis zijn gekomen, dankzij de essentiële diensten waarop de samenleving zwaar steunt. Allereerst de zorgverleners en de hulpdiensten, alsmede alle individuen die in actie zijn gekomen, en ook onze overheid, inclusief de mensen van de gemeente, de gehele organisatie.
Laten we met zijn allen de schouders er onder zetten en hopen dat de coronacrisis snel tot het verleden zal behoren.

kerkieBeste parochianen van Parochie De Goede Herder, HH. Jacobus en Johannesparochie en de Heilige Geest parochie: 

Omdat we de komende tijd en zeker nu in de Goede Week niet in de gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten, maar toch graag contact willen houden met u als parochianen kunt u van dinsdag tot en met vrijdags avonds om 18.30 uur, via www.kerkomroep.nl: keuze kerk in vullen en live aanklikken, om de doordeweekse vieringen volgen.

In de Goede Week kunt u ons ook live volgen met beeld via de computer, iPad, of mobiele telefoon via You Tube. In zoekbalk RK Twente Zuid typen en enter aanklikken à dan aanmelden (er zijn geen kosten aan verbonden) à en Live stream RK Zuid aanklikken.
Dit geldt voor alle onderstaande vieringen!

Alle onderstaande vieringen zijn zonder kerkgangers!

 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

palm pasen 32 1 Custom
Palmpasen 2014

Palmpasen:God zal ons helpen

Er zal vanuit de H. Blasius in Delden om 09.30 uur een Eucharistieviering zijn.

Witte Donderdag:Liefde gebroken om te binden

De Eucharistieviering op Witte Donderdag is om 18.30 uur vanuit H. Blasius te Delden.

Goede Vrijdag:Stilstaan bij het lijden

Om 15.00 uur zal er vanuit de H. Blasius te Delden een Kruisweg zijn die live te volgen is en ook de avondplechtigheden om 18.30 uur kunt u live volgen.

Paaswake:Weest niet bevreesd

De Paaswake zal om 18.30 uur vanuit de H. Blasius in Delden, live te zien en te horen zijn, waarbij we het Licht van Christus zullen ontsteken.

Het is mooi om in uw eigen huis om 20.00 uur het Licht van Christus te verspreiden, door symbolisch een kaars voor het raam te zetten, zodat wij aan de wereld laten zien, dat wij Pasen vieren ondanks de moeilijke omstandigheden van dit moment.

Eerste Paasdag:Hij leeft

Vanuit de H. Blasius in Delden zal om 09.30 uur een Eucharistieviering zijn, die u live kunt volgen.

Tweede Paasdag:Hij leeft

Vanuit H. Blasius in Delden zal om 09.30 uur een Eucharistieviering zijn, die u live kunt volgen.

Vanaf dinsdag 14 april 2020, zal er ’s avonds om 18.30 uur van dinsdag tot en met vrijdag weer een viering te beluisteren zijn via www.kerkomroep.nl.

Wij hopen u als parochianen of als gelovige op deze manier te mogen ontmoeten om toch samen de Goede Week en Pasen te kunnen vieren.

Het pastorale team.

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Beste Hengeveldenaren.

imageHet coronavirus is nog steeds actief en wij zijn allemaal aan huis gekluisterd. Laten wij hopen en wensen dat het met iedereen goed mag gaan. Gelukkig kunnen we voldoende boodschappen halen en is er genoeg aan eten en drinken in de supermarkt. Helaas is er ook een groep in onze samenleving die afhankelijk is van de voedselbank. Veertien dagen geleden werd de voedselbank Hengelo gesloten en daarom hebben de gezamenlijke Kerken in de Hof van Twente in samenwerking met de Gemeente Hof van Twente, Salut en Doors Wide Open besloten om actie te ondernemen. Houdbare producten zoals bijv. suiker, thee, fruit en groente in blik, rijst, pasta, maar ook tandpasta worden ingezameld. Er kunnen dan voedselpakketten uitgedeeld worden aan mensen die ervan afhankelijk zijn.

** Voor dit doel staat een kast voor de ingang van de KLOKKENKAMP DIEPENHEIMSEWEG 2 ( bij De Hofkerk ) te GOOR waarin u de GEHELE DAG van maandag tot en met zaterdag uw producten ( droge en houdbare levensmiddelen ) kunt deponeren.Op de genoemde dagen zal er van 10.00 uur tot 12.00 ook iemand aanwezig zijn om eventueel uw vragen te beantwoorden. De kast zal elke avond worden geleegd.

koarke** In HENGEVELDE kunt u de voedselproducten ( droge en houdbare levensmiddelen met een goede houdbaarheidsdatum ) inleveren tijdens de openingsuren ( 9.00 uur-18.00 uur ) in de MARIAKAPEL van de H. H. PETRUS EN PAULUSKERK. Het voedsel kan in een krat gelegd worden, dat voor het hek staat, dat als afscheiding dient tussen de kapel en de kerk.

** Een volgend inzamelpunt is het koffiehuisje bij de Fam. Koebrugge Spenkelinksweg 6 Zeldam. Kent u gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank of door deze coronacrisis in problemen zijn gekomen geef het ons door. Informatie kunt u vragen bij Marianne Koebrugge – Mulder, voorzitter van P. C. I. Bestuur H. Geestparochie. Tel. 06-51207788. De coordinator van dit project is Yke de Jong van de Hofkerk tel. 06-15551426.

Zullen we elkaar in deze barre tijden niet in de steek laten ? Donaties zijn van harte welkom op rek.nr NL54 RABO 0157 1414 11 t.n.v. Caritas H. Geestparochie. Namens P. C. I.

Bestuur H. Geestparochie wensen wij u allen goede gezondheid.

'Kook en zo' met Wegdamnieuws: Maaike Aarnink (1)

imageIn deze corona tijd vraagt het ook iets van de redactie van Wegdamnieuws: De doelstelling is en blijft om iedere dag nieuws te brengen. Om van de nood een deugd te maken is er een nieuwe rubriek in het leven geroepen: 'Kook en zo' met Wegdamnieuws'. Er zijn meerdere Hengeveldenaren benaderd om recepten aan te leveren waar het gemiddelde huishouden in Hengevelde en omstreken daadwerkelijk iets aan heeft. De aftrap is voor Maaike Aarnink;
Diëtistenpraktijk Maaike Aarnink is een actieve en betrokken praktijk waar u terecht kunt voor een voedingsadvies op maat, voor de website  KLIK HIER. Zij helpen u graag bij een gezonde leefstijl voor de lange termijn.
Maaike: ”Heb er wel een beetje diëtetisch tintje aangegeven, vooral in deze periode is gezonde voeding natuurlijk extra belangrijk!”  

Recept: wraptaart

Ingrediënten voor 4 personen:r
 5 grote volkorenwraps
 350 gram rundergehakt
 1 ui
 1 courgette
 250 gram champignons
 2 paprika’s
 1 bosje bosuien
 Taco kruidenmix (deze is ook eenvoudig zelf te maken zonder e-nummers, zie hieronder)
 50 gram geraspte kaas (bij voorkeur 30+)   Ingrediënten taco kruidenmix:
 3 theelepels komijnpoeder
 2 theelepels chilipoeder
 2 theelepels paprikapoeder
 1 theelepel korianderpoeder
 ½ theelepel knoflookpoeder
 1 theelepel ui poeder
 1 theelepel zwarte peper
 ½ theelepel zout   kook en zo wnBereidingswijze:
Rul het gehakt en snijd ondertussen de groenten. Let op: alle groenten moeten fijngesneden worden, behalve een halve paprika (deze mag in reepjes voor op de bovenkant). Voeg als eerste de ui toe aan het gehaktmengsel.
Daarna de paprika, courgette en bosui. En tot slot de champignons in schijfjes en de tacokruidenmix. Als het mengsel gaar is, kan de taart opgebouwd worden in een springvorm. Begin met een wrap en verdeel ¼ van het mengsel. Ga zo door en eindig met een wrap. Op de bovenste laag leg je de paprikareepjes neer in een rondje en sluit je af met een laagje geraspte kaas.IMG 9584( Met een Hengevelds tintje is mogelijk zie de rechter foto!)

De wraptaart mag 10 minuten op 180 graden in de oven en is dan klaar om op te eten. 

Lekker en slim om met een salade te eten.  Het advies is om dagelijks 250 gram bereide groenten te eten en de meeste mensen eten alleen groenten bij hun warme maaltijd. Bovenstaand recept bevat rauw wel 250 gram groente per persoon, maar als je rekening houdt met het slinken van de groenten dan wordt dit net niet gehaald en is een simpele salade met bijvoorbeeld sla, komkommer en tomaat een mooie aanvulling.

Eet smakelijk!     ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////   Vrouw Actief Hengevelde sluit seizoen per direct af

va CustomZoals jullie allen vast al gehoord hebben, zijn de maatregelingen m.b.t. het verschrikkelijke Coronavirus aangescherpt.
Dat betekent voor ons, Vrouw Actief Hengevelde, dat we ons seizoen per direct moeten gaan sluiten.
Dat is jammer, maar laten we met ons allen hopen en wensen, dat in september wij allemaal vooral in goede gezondheid weer kunnen starten met een mooi nieuw jaar 2020-2021.
Het programma is bijna klaar en we zijn al bezig met de lay-out van het boekje.
Lieve, lieve mensen zorg goed voor jezelf en let op de medemens.

Namens Erna, Thea, Agnes, Annette en Diny veel gezondheid gewenst.

V.A.H. wenst u allen goede gezondheid en let op uw medemens
Groet van Diny Vaarhorst - Nollen   /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////   bord 900 Pas goed op elkaar...en op jezelf!

Open een specifieke nieuwscategorie
Menu