Aftellen naar de 9e editie van Kroamschudd’n in Hengevelde!

Nog ruim een week en dan is het na drie lange jaren eindelijk weer tijd om te Kroamschudd’n in Hengevelde. De negende editie van de traditionele Kerstmarkt in het dorp belooft een bijzondere te worden. De Ouderraad en Team Hans, samen de organisatie van het evenement, zijn al maanden in opperbeste kerststemming.
Alvast een duik in het programma van 2022, opdat we niet vergeten zondag 18 december in de agenda te zetten. Komt allen tezamen!

16.00 uur Start kerk met kerstkoren
17.00 uur Opening kerstroute en kerstmarkt
18.15 uur DJ Juf op het podium
18.30 uur Kinderloterij op het podium
19.00 uur Einde kerstroute en kerstmarkt
Start veiling
Christmas Afterparty

 

De historische wandeling

Koren (in de kerk)
Natuurlijk heeft de toptenor van Hengevelde, Nico Bebseler, ook dit jaar hemel en aarde bewogen om de mooiste koren naar Hengevelde te halen. We kunnen gaan luisteren naar Kerstkoor XS (in Dickens stijl) uit Bentelo en Match Haaksbergen die gelukkig niet van heinde en ver hoefden te komen. Ons eigen MiXX’96 hoor je tijdens de kerstroute.
De kerk is in kerstsfeer en misschien spotten we Jozef en Maria nog tijdens hun tocht naar Bethlehem. Start kerk: 16:00 uur!

Kerstroute met speurtocht
De historische wandeling start dit jaar aan de voorzijde van de kerk. Daar start ook de kerstspeurtocht voor de kinderen. Het verlichte processiepad, een kenmerk uit de geschiedenis van Hengevelde, brengt je 2000 jaar terug in de tijd. Je wandelt langs oude stalletjes met ezels en schapen, een warme bakker, herders en jagers, de drie koningen met hun cadeaus en muzikanten. Natuurlijk hoor je overal kerstliederen! En zie je ook de scouts uit Hengevelde (van scouting Bentelo), kom een broodje bakken!
Op de begraafplaats geniet je van honderden lichtjes die je even laten stil staan bij wat was…

De grondlegger in beeld

Kerststal
De route brengt je onder toeziend oog van engel Gabriël bij de kerstkribbe met daarin kindje Jezus. Maria en Jozef zijn apetrots op hun jonge zoon. De os en de ezel staan warm in de stal en bekijken het tafereel op hun gemak.

Kerstmarkt
Op het Höfteplein vind je de Kerstmarkt. Kramen met kerstknutsels van de kinderen (bloed, zweet en tranen zitten erin hebben we vernomen), kerstbaksels, woonaccessoires en hebbedingen voor de kinderen; natuurlijk hoort christmashopping erbij. Op het podium start DJ Juf rond 18.15 uur met de kinderdisco en om 18.30 uur is daar de kinderloterij.
Natuurlijk is er allerlei ett’n en drink’n, volg de bordjes! Snert en oliebollen en nog veel meer, maar ook Glühwein, hete choco en ander nat.

 

De veiling

NIEUW: Keenderplein
Aan de parkeerplaats-zijde van de kerstmarkt is er dit jaar een heus Keenderplein. Er is van alles doen. De dames van Bommel de Beer hebben met hun creatieve brein weer leuke spellen bedacht. Op het plein vind je ook enkele attracties, gratis draaien!

Veiling
Het Kroamschudd’n in Hengevelde is niet compleet zonder giften aan een goed doel. De opbrengsten worden goed besteed. Bijvoorbeeld aan de wensen van de Wensboom. Speciale wensen zullen in 2023 weer in vervulling gaan. Het resterende deel van de opbrengst gaat naar de pot voor de leerlingen van de Petrusschool. Zo is er een grote bijdrage voor de jonge kinderen in Hengevelde.
De veiling start om 19.00 uur. Twee veilingmeesters praten ons door het aanbod van veilingitems heen. Elk jaar staat de organisatie versteld van de medewerking van vele Hengeveldenaren. Met veel plezier worden items beschikbaar gesteld, en gewillig wordt er door bezoekers geboden. Zeer binnenkort een overzicht van veiling items!

Het wordt een editie om niet te missen. Kijk voor meer informatie op www.kroamschuddeninhengevelde.nl.