De Wensboom, een compilatie van het afgelopen jaar (deel 1)

Vele wensen zijn er namens de wensboom in vervulling gegaan in het jaar 2023. Daar waar u eerder dit jaar op de hoogte werd gesteld met de eerst uitgevoerde wens van 2023, klik hier op, laat de Wensboom Comité eindelijk weer eens van zich horen. Er is door de dames en heren van het comité behoorlijk wat werk verzet en mooie wensen zijn uitgevoerd.  Hierbij een update. Later volgt nog meer.

Agnes ten Breteler:

Lot en Fem en ten Breteler (dochters van Lieke en Tom) vonden beiden dat oma wel een bloemetje had verdiend nu opa Frans er niet meer is. Als Wensboom Comité wilden we hier graag invulling aangeven.

Door een speciale workshop, georganiseerd door Hans van de Bloemenruiker, hebben Lot en Fem samen een mooi bloemstuk voor Agnes gemaakt. Na het eten van een welverdiend ijsje togen de dames naar oma Agnes. Het mag vanzelfsprekend zijn dat oma aangenaam verrast was door dit mooie, lieve gebaar van haar kleinkinderen.

Gijs Bloemen en familie:

De wens luide: “Ons neefje Gijs is doof en heeft het afgelopen jaar een ABI gekregen. Daarna heeft hij lang in Leiden in het ziekenhuis gelegen. Dat had impact op het hele gezin. Gelukkig gaat het nu goed met Gijs en hopen we dat hij met de ABI gehoor kan ontwikkelen. Wij gunnen Gijs, samen met zijn zusje Jet, zus Lot en Anouk en Jeffrey een gezellige dag uit met veel om te zien en vooral veel lichtjes voor Gijs omdat hij dat heel erg mooi vindt”.

Dus regelde het Comite voor dit mooie gezin Kaartjes voor Plopsaland Coevorden. Afgelopen 17 mei heeft het gezin daar een leuke dag mogen beleven.

Theo en Ria Doeschot:

Theo, Ria, Rene en Jacqueline Doeschot werden door Jeffrey en Anouk Bloemen verrast, omdat ze de kinderen Lot en Jet zo goed opgevangen hebben in de periode dat hun zoon Gijs in het ziekenhuis lag.

Door een verrassingsbezoekje van een van de Comité leden werden ze verrast met een bon van de Kolenbrander. Diezelfde avond werden ze daar verwacht voor een verdiende preuverie XL.

Mees Rupert en familie:

Er waren twee wensen voor Mees in de boom gehangen waar die van de kameraden van Thijs (u kent ze misschien wel, van die “ruwe bolster, blanke pit” mannen) is uitgevoerd. Men vonden het wel op zijn plaats dat het gezin van Mees een dagje uit hadden verdient. De mannen beseffen zich maar al te goed wat de zorgen voor en om Mees met zich meebrengt.

Ellen (moeder) werd in het complot betrokken, want hoe gaaf zou het wel niet zijn als Thijs en de kinderen compleet werden verrast. Ellen wist dat Mees gek is van auto’s, hij wou graag een keer écht spelen met zusje Hanne en hij houd erg van pannenkoeken. Voldoende informatie waar de Wensboom Comité wel raad mee wist.

Op een mooie ochtend in juli werd het gezin overvallen (behalve Ellen, zij had alles onder controle). Twee leden van de Wensboom Comité stonden voor de deur om de plannen uit de doeken te doen voor die dag. En dat was niet werken, zoals Thijs dat in de gedachten had.

Eerst is het gezin naar Aaldering Gallery in Brummen geweest. Hier staan de vetste auto’s ever! Mees werd hartelijk onthaald en heeft zijn ogen uitgekeken naar al dat moois. Daarna ging het gezin naar de Dierense Speeltuin. Dit is een speeltuin die ook voor kinderen in een rolstoel toegankelijk is. Zo konden Hanne en Mees samen genieten en spelen. En wat hebben ze een lol gehad, met veel waterpret. De hartelijkheid van de vrijwilligers van deze speeltuin maakten de beleving tot een hoogtepunt.

Van spelen wordt je hongerig, dus was er een tafeltje gereserveerd bij de Hooge Esch in Buurse. Na een vermoeide dag, zonder werk, maar met veel plezier toog het gezin terug naar Haaksbergen.

Familie Al Kahlil:

Sylvia Pierik zag een wens voor de familie Al Kahlil in vervulling gaan. Het is een Syrisch gezin bestaande uit 9 personen. Ze moesten vluchten in verband met de oorlog. En waren daardoor 1,5 jaar elkaar uit het oog verloren. Ze wonen nu al een aantal jaren in veilig Hengevelde. De kinderen leren Nederlands en daarbij heeft de oudste een krantenwijk in Hengevelde.

Volgens wens van Sylvia is het hele gezin naar pretpark ‘de Waarbeek’ in Hengelo geweest.

Astrid, Nico en Debbie Bebseler:

“Door een ingezonden wens in de wensboom werden we verrast om samen met Debbie een glazen kunstwerk ter herinnering aan haar leven te mogen maken”. Aldus Nico en Astrid.

De vriendinnen van Debbie hadden ook een wens ingediend. Vele ideeën werden onderzocht. Dit resulteerde in een door de vriendinnen samengesteld fotoboek, aan te bieden. Niet alleen aan Debbie, maar aan alle vriendinnen.

Dagbegeleiding Eikenborg/Pellehof:

Door een anonieme indiener van deze wens werd een extra vaatwasser gewenst voor de Eikenborg. Op donderdag en de vrijdag wordt er daar door een aantal vrijwilligers heerlijk gekookt voor ouderen die dat fijn vinden. De dames koken zo lekker dat er steeds meer mensen maar wat graag komen eten. Soms zijn er zelfs meer dan 20 personen. Super gezellig, maar omdat er steeds meer mensen komen eten brengt dat ook meer afwas met zich mee. En daar wil je de vrijwilligers die al veel tijd in het koken steken niet extra mee belasten.

De vaatwasser heeft de Wensboom Comité geregeld, de installaties (water, afvoer en elektra) zijn kosteloos verzorgd door Wonen Delden, waarvoor dank.

Linda Kuenenger:

Linda, al jaren steunt ze “Kroamschudd’n in Hengevelde” met haar kniepertjes. Honderden worden er van te voren gebakken. Iedereen wordt erbij gehaald om dit te bewerkstelligen.

Moeders, vriendinnen, kinderen, alles is geoorloofd, als de klus maar geklaard wordt. Vervolgens staat ze op de markt zelf ook te bakken. Want ja, dan kun je ook ruiken wat je koopt. De organisatie van de kerstmarkt is er maar wat blij mee, voor deze topper die elk jaar weer zorgt voor een positief resultaat in de opbrengst.

De anonieme wensindiener heeft gehoord dat er iets ergs was gebeurd. Het kniepertjes apparaat zei : “poef” en gaf de brui er aan. Vandaar dat er gewenst werd; een nieuw kniepertjes apparaat voor Linda. En dat is er dan ook gekomen. Inclusief persoonlijk opgepimpte beslagkommen. Er kan weer gebakt worden.

Hans Mulder, zijn gezin en personeel:

Muriel, de echtgenoot van Hans van ‘de Bloemruiker’ heeft het personeel verrast met een brunch op Paaszaterdag bij ‘Hotel Restaurant Hof van Twente’. Dit omdat Hans in de drukke periode van kerst veel tijd steekt in ‘kroamschudd’n’ en de kerstmarkt. Voor Sandra Veehof was dit een reden om Hans met zijn gezin een leuke dag te bezorgen. Zij hebben een fietstocht gemaakt onder de noemer ‘happen en trappen’ door de Hof van Twente.

Speciale dank aan de sponsoren die hier hun bijdrage aan geleverd hebben: Aparthotel Delden, Hotel ’t Holt, Bar Bistro d’Olde Smitse, Hotel Restaurant Sevenster en Hotel Restaurant Hof van Twente. De E-bikes werden gesponsord door: Jan Stam, fietsverhuur Holten.

Hans vermaakte zich tijdens de tocht
Muriel, de echtgenoot van Hans van ‘de Bloemruiker’ heeft het personeel verrast met een brunch op Paaszaterdag bij ‘Hotel Restaurant Hof van Twente’