Wens Zonnebloem: Mevrouw Velthuis in het zonnetje

Afgelopen dinsdag was het wederom een bijzondere dag. De Zonnebloem had tijdens de kerstmarkt via de wensboom een wens aangevraagd voor Mevr. Velthuis. Dit omdat zij (de Zonnebloem) net als vele andere Hengeveldenaren grote bewondering hebben voor deze 95 jaar jonge vrouw. Nog altijd is zij ondanks haar leeftijd bezig achter de naaimachine om van ieder lapje groot of klein, iets moois te maken voor de missie. Amuzant verzorgde een ontroerende serenade, Jans en Mans verzorgen een intiem huiskamer concert. Vele vrienden en bekenden waren aanwezig bij het gezellige samenzijn. Richard en Wouter hadden namens de organsiatie van de kerstmarkt het programma in elkaar gezet in samenspraak met de mensen van de Zonnebloem. 

  1. Klik hier voor video: Uitleg door Richard Leusink (organisatie Kerstmark / Ouderraad Petrusschool) waarom we bij Mevr. Velthuis zijn 
  2. Klik hier voor video: Serenade AmuzantSerenade Amuzant
  3. Klik hier voor video: Speech Ria Rouweler
  4. Klik hier voor video: Afterparty met Jans en Mans

Speech Ria Rouweler

Mevr. Velthuis Marietje,

Daar zit je dan, je weet niet wat je overkomt en denkt een serenade voor mij?

Ja voor jouw Marietje, want wij hebben grote bewondering voor jou, hoe jij 95 jaar jong nog altijd bezig bent achter de naaimachine.

Veel heb je meegemaakt, de zorg voor je grote gezin toen jij er alleen voor kwam te staan en toch altijd tijd had om van ieder lapje groot of klein, iets moois te maken voor de missie en dat doe je nog steeds ondanks je hoge leeftijd.

Daarom willen wij jou in het zonnetje zetten.

Een paar jaar geleden kwam van je schoonzus de opmerking: “er worden zoveel lintjes en prijzen uitgereikt, maar nooit voor de stille werkers die altijd maar thuis bezig zijn voor anderen”. Waarbij ze aan jou dacht.

Ik heb links en rechts mensen benaderd tot aan de wethouder toe, om jou in het zonnetje te zetten.

Daarom zijn wij blij met dit mooie initiatief van de ouderraad voor een wensboom en vooral dat deze wens vervuld wordt.

Een dank je wel voor iedereen die hieraan heeft mee gewerkt.

Marietje geniet ervan.


Bedankt 

Speciaal woord van dank voor:

  • Amuzant
  • Jans en Mans alias Marcel Wolterink en Jan Keuper
  • Familie, vrienden bekenden die allemaal aanwezig waren
  • de Zonnebloem