Politie Hof van Twente meldt het volgende:

Wij maken ons op dit moment ernstig zorgen om de gezondheid van Hendrik Johan Beld (zie foto). Hij is in zorgelijke toestand, met onbekende bestemming, weggegaan en daarom vragen wij jullie hulp.

Beld is vandaag vertrokken vanuit zijn woning in Ambt Delden. Hij vertrok in een zwarte Volvo V50 voorzien van kenteken 6-XND-25.

Heb je Beld of zijn auto gezien? Neem dan contact met ons op.

Foto en personalia zijn gedeeld met toestemming van de familie.

Update: de vermiste man is in goede gezondheid aangetroffen.

woensdag, 01 juli 2020 17:00

Eenzijdig ongeval aan Bollenweg

Aan de Bollenweg verloor een bestuurder van een personenauto op vrijdagochtend 26 juni rond 5 uur ’s morgens de macht over het stuur. Hij botste frontaal tegen de wal van een sloot en kwam met een harde knal weer terug op het wegdek. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht alwaar ook een bloedproef werd afgenomen vanwege een vermoeden van inwendig gebruik van alcohol. Voor bovenstaande gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Henk W. (48), die zich ontpopt als ‘plaag’ voor het buitengebied van de Hof van Twente, moet zes weken zitten was te lezen in TC Tubantia. De geboren Ambt-Deldenaar heeft een waslijst aan criminele activiteiten op zijn kerfstok, een strafblad van 25 kantjes, vol diefstallen en heling veelvuldig gepleegd in de Hof van Twente. Henk is dan ook een bekende van de politie zoals in DIT ITEM te lezen was: De politie kwam na een tijdje en arresteerde hem na de diefstal van de fiets van Cees van der Sluijs met de woorden; "Miste je ons al, Henkie?" Ze kenden hem dus al.
Deze week was op deze site het verhaal te lezen van de fietsendief die door een alerte buurtbewoner in de kraag werd gevat. Wegdamnieuws ging op onderzoek uit en kwam tot een opmerkelijk verhaal.
Erik Heuvelink: ”Toen ik gistermiddag 17.00 thuiskwam, stond Cees van der Sluijs op mijn oprit. Hij was even bij zijn weide, slechts een paar minuten, en toen was zijn fiets ineens weg. Addie, zijn vrouw kwam bijna gelijktijdig en toen zijn ze samen met de auto rond geweest in de hoop de dief en de fiets te vinden, maar tevergeefs. ‘s Avonds zijn we nog een keer weer teruggegaan en vonden zo een andere fiets in de berm,20 meter verder verstopt. Deze hebben we hier achter het huis gezet. Yip, mijn zoon en ik zijn gaan eten, totdat Helga de Wijs, onze buurvrouw belde. Martijn, haar man, had een man tegen de vlakte geslagen. Hij stond plotseling in de garage met een raar verhaal dat hij een auto wilde kopen. Wij (Yip en ik) renden er snel heen, hielden de man in bedwang en belden vervolgens de politie. Ondertussen bekeken we de fiets waarmee hij was gekomen eens goed. Al snel bleek dat het de fiets was van Cees van der Sluijs! Hij had mij die middag verteld over markeringen, de boef had al geprobeerd stickers te verwijderen. De kerel had ook nog twee schroefmachines bij zich. Hij zei dat ie die gekocht had, maar dat klonk toch wel zeer ongeloofwaardig. De politie kwam na een tijdje en arresteerde hem met de woorden; "Miste je ons al, Henkie?" Ze kenden hem dus al. Dus Cees gebeld en die kwam gelijk natuurlijk. Hij wilde de boef(!) ook spreken, maar dat mocht niet van de politie. De dief is afgevoerd en Cees heeft zijn fiets terug. Donderdag is de politie terug geweest voor aangifte en hebben we camerabeelden bij Effink bekeken: Henkie staat er mooi op!"

Gisterenavond plaatsten we een oproep van een teleurgestelde Hengeveldenaar die er na een kort bezoek aan een weiland aan de Diepenheimsestraat achterkwam dat zijn splinternieuwe elektrische fiets was gestolen. Gisterenavond laat kwam er goed nieuws van zijn kant: "De dag is goed geëindigd. De dief slaap vannacht in in Borne, het betreft een draaideur crimineel. Hij stond op punt om bij een woning 100 meter van de plek waar hij mijn fiets gepakt had, om in te breken. Hij was met mijn fiets aan komen rijden bij het huis met een paar elektrische apparaten op de bagagedrager. Hij is daar op "gepaste wijze" staande of beter liggend gehouden tot de politie kwam. Bravo voor mijn weide buren. Een hele grote pluim! Ik ben vanavond op mijn eigen fiets naar de Eeftinkstraat gefietst."
Aangezien het om een draaideurcrimineel gaat, wees alert en zuinig op uw electrische fiets.

Pagina 1 van 73