donderdag, 08 juni 2017 18:56

50 Jaar Zomerfeesten feestdag voor de 65 plussers: ”Veel blije gezichten!” Speciaal

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Höftereis is een echte verrassingsreis geworden woensdag! 107 ouderen, 35 auto’s en 10 motoren. (HIER EEN FILMPJE VAN DE AANKOMST) Een dag samen onderweg zijn en volop genieten van de geplande stops. Gepaste muziek en entertainment hebben de rimpels verminderd en het aantal mooie herinneringen doen toenemen. Het bracht ze vanaf kulturhus de Marke naar Lemelerveld en Giethoorn. Namens de organisatie Rob Kuipers: ”Ik heb enorm veel blije gezichten gezien! Opmerkingen als ‘wat heb ik me vermaakt vandaag’ tot ‘wat een prachtige dag’ vielen dan ook met grote regelmaat. Het was een indrukwekkende colonne zo allemaal achter elkaar. Op een lekke band en een vergeten rollator na is het allemaal uitstekend verlopen. De boot in Giethoorn is vanwege windkracht 8 op de plek gebleven maar dat mocht de pret niet drukken. Met Herman Rupert achter zijn accordeon werden de zeemansliederen een succesformule tijdens de lunch op de rondvaartboot. De chauffeurs waren inmiddels “kunnig” met de passagiers, het bleef niet enkel bij: Woar bin ie dan van”, al was dat natuurlijk wel een veel gehoorde opmerking bij aanvang.

 

EINDE 2

Wat telkens een hele klus bleek: Iedereen weer in de juiste auto te krijgen. Om de beurt lieten we 8 auto’s voorrijden en zo ging het vervolgens richting herberg Pot in Markelo. Menig advocaatje en sorbet ging daar over de tafel. En als laatste in colonne van Markelo richting Diepenheim en vervolgens door naar Hengevelde. Daar werden we ontvangen door vele Hengeveldenaren die de moeite hadden genomen om ons binnen te halen, menigeen was daar toch wel emotioneel onder!
De dag werd vervolgens afgesloten bij bistro de Kolenbrander met een diner.

(KLIK HIER VOOR FOTO’S BIJ DE KOLENBRANDER)

De drankjes werden ons allemaal aangeboden en de 156 couverts waren voor een uiterst schappelijke prijs! De toppers van toen gingen door de speakers, verzorgd door zanger en entertainer "Kappie’alias Dinand Leferink.
(ZIE DIT FILMPJE) 
Dat werd nog even massaal de voeten van de vloer, super!

Al met al kijk ik terug op een zeer geslaagde dag, en dat terwijl er in eerste instantie enige scepsis was in de trend van ’is het niet te druk op straat ‘, of ‘is het niet beter om bij onvoldoende deelname gewoon met de bus te gaan’. Het duurde dan ook eerst even voordat de deelnemers zich opgaven maar 107 is natuurlijk een prachtig aantal!”

--------------------------------------------------------------------------------------------------
In de jaren vijftig en zestig was het een geliefd evenement, de jaarlijkse bejaardenreis. De organisatie was in goede handen bij bekende dorpsgenoten als Johan Hafkamp en Theo Wegdam. In de jaren zeventig besloot de toenmalige commissie om het stokje over te dragen aan jongere Wegdammers. Hafkamp benaderde Nico Bauhuis, Hennie Tuinte en Gerard Brink. Zij drieën hebben de organisatie vele jaren op zich genomen. ‘We gingen altijd met zeker vijftig auto’s die zich opstelden langs de Goorsestraat. Ze hadden allemaal een nummer’, vertelt de tegenwoordig in Delden woonachtige Nico. ‘Men kon zich opgeven bij ons en ook benaderden we zelf wel mensen om mee te doen. De chauffeurs haalden de mensen thuis op.’

De commissie stippende een reis uit van ongeveer tachtig kilometer. Het kon alle kanten op gaan. Nico: ‘We reden de route van tevoren altijd, zodat we niet voor verrassingen konden komen te staan. We zorgden dat we op gevaarlijke punten mensen hadden staan, die daar zorgden dat het verkeer werd tegengehouden, als de Hengeveldse bejaarden in aantocht waren. Het is altijd zonder ongelukken verlopen. Meestal duurde de reis een halve dag, waarna we bij Assink nog een paar gezellige uren beleefden. Daarna werden de bejaarden opgehaald door familie’, meldt Nico die 25 jaar een van de leiders was van de bejaardenreis. ‘De chauffeurs bleven daarna meestal nog zitten. Die hadden nog een feestje en moesten uiteindelijk ook vaak opgehaald worden.’

Toen Nico Bauhuis stopte, kwam er ook een eind aan het Hengeveldse bejaardenreisje. Dat viel toevallig samen. Nico was toen 25 jaar een zeer actief lid geweest van de organiserende commissie.

Lees 4130 keer Laatst aangepast op donderdag, 08 juni 2017 19:15
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

www.wegdamnieuws.nl

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.